Најновије

КАРАНТИН НЕ ПОМАЖЕ КОД КОРОНЕ: Истраживање показало од чега зависи смртност од вируса!

У четвртак је објављено ново истраживање које истражује који сви фактори и колико утичу на смртност од короне широм света.

Корона вирус. (Фото: pixabay. com)

Пет француских научника са универзитета у Паризу и Тулузу анализирала је све земље које су пријавиле најмање 10 смртних случајева у првих осам месеци пандемије и упоредиле њихову смрт на милион становника са свим осталим показатељима у тим земљама - из економске, социјалне и здравствене слике нације на мере уведене против кавида.

Закључили су да морталитет од короне највише зависи од географског положаја земље, очекиваног живота, јавног здравља, економског статуса и животне средине (температуре).

"Озбиљност мера за борбу против пандемије, укључујуц́и закључавање, није повезана са стопом смртности", наводи се у студији.

"Земље које су већ искусиле стагнацију или смањење очекиваног животног века, са високим приходима и стопом незаразних болести, плаћају највећу цену короне. Овај терет није ублажен строжим јавним одлукама о мерама. Инхерентни фактори су унапред одредили смртност од Ковид-19: стратегије превенције повећањем отпорности становништва на бољу физичку спремност и имунитет “, закључују они.

Џихадисти ИД кренули у сурови напад на цивилно становништво! Има мртвих! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА