Најновије

ТУРЦИ НАПРАВИЛИ ФАТАЛНУ ГРЕШКУ: Случајно објавили податке о Сирији, које никако нису смели! (ФОТО)

Фондација за политичка, економска и социјална истраживања са седиштем у Анкари, грешком је објавила податаке о регрутовању деце од стране Сиријске националне војске (СНА), коју подржава Турска.

Турска војска. (Фото: mod.gov.az)

СНА је 2017. године формирала неколико фракција које подржавају Турци.

Данас, коалиција има власт над областима окупираним Турцима, на северу и североистоку Сирије, и одржава слабо присуство у северозападном региону Идлиба.

Подаци су "процурили" 18. новембра.

Студија је открила да су многи борци СНА стари између 18 и 20 година. Ипак, већина њих борила се за коалицију коју подржавају Турци три године или чак и више, што значи да су многи били малолетни кад су се пријавили.

Преко 7 процената, на узорку од више од 1.400 бораца обухваћених студијом, имало је између 18 и 20 година. Ипак, 6,78 процента свих бораца било је са СНА од мање од године до три године. Остатак, 93,22%, бори се за коалицију више од 4 године.

Ови бројеви сугеришу да су се неки од тренутних бораца СНА можда придружили коалицији када су имали 14 година или чак када су били млађи.

СЕТА је уклонила студију са своје веб странице када су неки активисти покупили податке као доказ врбовања деце од стране турских опуномоћеника у Сирији.

Регрутовање деце, позната је пракса међу фракцијама у Сирији које подржавају Турци, посебно СНА која то обично негира. Према Сиријској опсерваторији за људска права са седиштем у Лондону, СНА је послала стотине деце у Либију да се боре као плаћеници.

Турска, која одржава чврст надзор над командом СНА, очигледно покушава да сакрије ово озбиљно морално питање уместо да га реши.

Џихадисти ИД кренули у сурови напад на цивилно становништво! Има мртвих! Више о томе ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА