Најновије

ДРАМА У ИЗРАЕЛУ: Нетањахуу се "црно пише", Ганц покреће велику истрагу!

Израелски министар одбране Бени Ганц именовао је данас комисију која треба да истражи владину контроверзну куповину немачких подморница пре неколико година.

Бењамин Нетањаху. (Фото: Јутјуб)

Таквим кораком, додатно се заоштрава Ганцов већ лош однос с премијером Израела Бењамином Нетањахуом.

Куповина подморница и ратних бродова у вредности од две милијарде долара, које је произвела немачка компанија ТисенКруп, у фокусу је корупционашког скандала у којем је осумњичено седам бизнисмена, укључујуци особе блиске премијеру.

Нетањаху, коме се суди за умешаност у три одвојена корупционашка скандала, није међу осумњиченима у случају куповине подморница.

Међутим, критичари, укључујући његовог министра одбране у време куповине 2015. године, кажу да се Нетањаху понашао непримерено и да је могуће да је био у сукобу интереса.

Ганц је рекао да је одлучио да именује одбор након вишенедељних консултација са правним и одбрамбеним званичницима.

Он је рекао да ће комисија, коју ће предводити један судија у пензији, објавити резултате истраге у року од четири месеца.

Ганц и Нетањаху склопили су у мају споразум о подели власти њихове две партије, али њихову владу, чији је циљ наводно био да се супротстави кризи изазваној епидемијом корона вируса, карактерисали су међусобни сукоби и немогућност деловања.

Уколико ривали не постигну договор о буџету до 23. децембра, у Израелу ће бити одржани нови избори на пролеће, у време када ће истражна комисија објавити своје налазе.

Ево правог разлога зашто Путин није честитао Бајдену победу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА