Најновије

КОСОВО ЈЕ ЗА СПЦ ЗАВЕТ! Митрополит Порфирије: Наш патријарх је говорио да је Косово магнет који сабира све нас!

Митрополит Порфирије указао на то да је владика Иринеј Бачки био у праву када је беседећи на сахрани рекао да је упокојени Иринеј био на мети неких људи који су га сматрали да није довољно савремен.

Митрополит Порфирије. (Фото: Јутјуб)

- Постоји један број људи који је о патријарху мислио да није довољно савремен, а тај број људи мисли да црква, сама по себи, није савремена, да је превазиђена. Наш патријарх и црква у принципу су увек савремени. Христос је изван времена и простора и он је увек свеж. Наш патријарх је по свему савремен. Наш патријарх је говорио да је Косово магнет који сабира све нас. Косово је много више од мита, ту можете да будете губитници и победници, а Косово је за патријарха и нашу цркву завет. То није ни теоретско питање, ни географије, већ питање идентитета. Косово је вертикала, а то је нешто што осликава прошлост, а у исто време и будућност. Ако изгубимо Косово као темељ нашег постојања, нисам сигуран да наш народ има будућност, а то је говорио и наш покојни патријарх. И то је сведочио патријарх Иринеј читавог свог живота - рекао је владика Порфирије.

Појединци су замерили и истицали да је патријарх Иринеј био конзервативан због свог односа са Русијом.

- Русија је за наш народ велики брод, како је гтоворио покојни патријарх. Везује нас Православна црква. Ми делимо исти поглед на свет, не само са Русима. већ са свим православним народима. Ту опет ртеба поставити питање ко то пита? Ако знамо одговор на то питање, онда ће нам бити јасно да је по среди манипулација. Мислим да такве примедбе не зазслужују освртање - додао је он.

Још један терористички напад Исламске Државе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: pink.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА