Најновије

"Победа Бајдена добра вест за окупирану српску покрајину! А за Београд?"

Победа Џоа Бајдена на америчким председничким изборима сматра се добром вешћу за окупирану српску покрајину, а стручњаци за политичка и безбедносна питања процењују да ће нова администрација бити проактивнија према тој терористичкој творевини.

Џо Бајден (Фото: Јутјуб)

Добра је вест да је Џо Бајден победио на америчким изборима, у смислу да се очекује да ће имати мало проактивнији приступ (тзв.) Косову, узимајући у обзир његов однос са (тзв.) Косовом. Међутим, ово нас не би требало довести у зону комфора, тако да (тзв.) држава Косово и албанско-америчка заједница не наставе да даље лобирају за јачање ових односа. Приступ Бајдена не може се подразумевати – рекао је Расим Аљија, експерт за политичка питања.

Стручњак за безбедност Нуредин Ибиши очекује да ће нови амерички председник наставити да подржава лажну државу.

– Имамо снажна крила. Бајден је увек био пријатељ Албанаца. Његове изјаве су познате и у време бомбардовања. И даље је доследан (тзв.) косовском питању и чини нас поносним што је изабран. Очекујемо да ће бити подршка у будућим процедурама које нас очекују, било у разговорима са Србијом, интеграцијама и нормално, што је веома важно, и НАТО интеграција, који је врло посебан део (тзв.) Косова, јер заиста ‘Живимо у не баш повољном окружењу опасности и претњи не само из Србије, већ и из Русије у региону’ – каже Ибиши.

Виољета Хаџоли из КДИ оцењује да је Трампова администрација била веома активна у завршном процесу дијалога лажне државе и Србије.

Она каже да је прерано знати какав ће бити приступ нове америчке администрације, како дијалогу, тако и коначном споразуму између окупиране српске покрајине и Србије.

– (Тзв.)Косово наставља да тражи подршку САД у процесу дијалога и у напорима да постигне коначни споразум са Србијом. То је потребно од почетка процеса дијалога 2011. године, на срећу, током ове и прошле године САД су имале активнију динамику и учешће. Постоји споразум који су стране потписале са председником Трампом, а сада се очекује да се види какав ће бити приступ администрације овом споразуму, како ће се спроводити овај споразум… – рекла је она.

Према њеним речима, најважнија ствар је да ће коначном споразуму између терористичке творевине и Србије бити потребна америчка пажња како би функционисао и био финализован правно обавезујућим споразумом за обе стране.

– Важно је да ће коначном споразуму између (тзв.) Косова и Србије дефинитивно бити потребна америчка пажња како би функционисао и био финализован правно обавезујућим споразумом који ће гарантовати нормализацију односа између (тзв.) Косова и Србије, али и унапређење Косова. И према међународном признању и чланству у организацијама попут УН-а, где Сједињене Државе такође имају веома важну улогу – рекла је она.

Нову карту Нагорно Карабаха погледајте ОВДЕ!

Извор: kosovo-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА