Најновије

ХУТСКИ НАПАД ЗАТРЕСАО ЈЕ ТЕМЕЉЕ МОЋНОГ САУДИЈСКОГ КРАЉЕВСТВА: Ракете Кудс-2 су разориле станицу Сауди Арамко! (ВИДЕО)

Покрет Ансаралах (Хути) синоћ је снажно напао нафтну станицу у саудијском обалном граду Џеда.

Хути (Фото: РИА)

Према изјави гласноговорника јеменских оружаних снага, подређеног Ансаралаху, бригадног генерала Јахиа Саре, њихове ракетне снаге испустиле су новоразвијену ракету Кудс-2 на станицу Сауди Арамко унутар Џеде.

Саре је рекао да је ракета успела да погоди циљ који је предвидела, што је навело локалне јединице цивилне одбране да похрле на место експлозије.

На видео снимку који је наводно снимљен на месту експлозије, види се дим како излази из станице Сауди Арамко, док особа која снима са оближњег коловоза пролази.

 

Гласноговорник Ансаралаха нагласио је да је овај напад на станицу Сауди Арамко био одговор на копнену, ваздушну и морску опсаду коалиције под водством Саудијске Арабије која је наметнута на северозападном Јемену.

Покрет Ансаралах упозорава све оне који послују у Саудијској Арабији да избегавају ове локације, јер су у близини ракете јеменске групе.

Саудијске власти још увек нису прокоментарисале овај најновији напад покрета Ансаралах; међутим, чини се да је овај ракетни удар друго најдуже лансирање од напада на главни град Ријад.

Руски хеликоптери стижу у Републику Српску, више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА