Најновије

МАНДИЋ ПОРУЧИО: Чудно да се још не зна ко су чланови нове владе, али рушење Мила је главни циљ!

Посланици Нове српске демократије (НСД) гласаће у Скупштини за нову црногорску владу, потврдио је лидер те странке Андрија Мандић, али му је, каже, чудно да се 15 дана пред избор не зна ко су све чланови новог кабинета.

Андрија Мандић. (Фото: Јутјуб)

Мандић је у опширном интервјуу за медије рекао да су из НСД-а више пута поновили да ће гласати за нову владу јер су се они а не неки други годинама борили за смену вишедеценијске власти, због чега је природно да она гласовима посланика НСД-а у Скупштини Црне Горе буде оборена.

- Међутим, у овом тренутку имамо једну чудну ситуацију, да петнаест дана пред избор нове владе не знамо још ко су све чланови новог кабинета - рекао је Мандић.

Верује да ће убрзо сазнати ко су кандидати за министре полиције и одбране, а ко за потпредседника, како би изјашњавање њихових страначких органа обухватило комплетан састав владе мандатара Кривокапића.

- Али, за нас је коначно рушење режима Мила Ðукановића важније од свега, па и од односа који је мандатар показао не само према Демократском фронту и НСД, него, усудио бих се рећи, и према другим странкама које чине нову власт - навео је Мандић.

НСД је, казао је, саопштио низ примедби на начин и методе како је састављана влада и да су се посебно бавили изненадним променама принципа везаних за њене унутрашње устројство, али да је то све иза њих и сада им предстоји да се одради конкретан посао што је једино важно.

Упитао је зашто би некоме сметало да чује када ће и до којег датума бити суспендован Закон о слободи вероисповести у складу са народним захтевима са литија или да чује до којег датума ће нова влада бити оспособљена, законодавно, организационо и кадровски да крене у борбу против корупције, организованог криминала и против организованог кршења изборног права.

Упитао је и засто би неком смтало да чује до када ће бити у потпуности сређен бирачки списак да ли ће нова влада предложити Скупштини закон о лустрацији, као и да ли ће отворити тајне полицијске досијее.

Такође питао је и за враћање права мајкама са троје и више деце и о томе да ли ће попис становништва бити спроведен на пролеће.

- Много тога се налази пред новом владом, као и пред парламентарном већином која ће пажљиво пратити којом брзином и на који начин се реализују прокламовани циљеви - казао је Мандић.

Турци у Африну раде оно у чему су најбољи - пљачка! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА