Најновије

ПОСЛЕ ТОЛИКО ВРЕМЕНА УСПЕЋЕ ДА ИЗАЋУ ИЗ СТИСКА ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ! Најављена акција успела: Састанак спречен, вођа ухваћен!

У понедељак је портпарол врховног команданта ирачких оружаних снага Jехиа Расоул најавио хапшење терориста Исламске државе на међународном аеродрому у Багдаду.

Војници у Ираку (Фото: Јутјуб)

Портпарол врховног команданта оружаних снага, Расул, објавио је на својој званичној страници на Твитеру:

„Сталним праћењем и теренским радом, Протитерористичка служба успела је да ухапси такозваног генералног административног координатора терористичке банде ИД-а под називом Абу Наба на међународном аеродрому у Багдаду.“

Расоул је додао: „Обавештајно стање противтерористичке службе пажљиво га је пратило од кретања из неке земље до доласка у Ирак и покушавало је да одржи састанак одреда терористичких банди на периферији главног града Багдада.“

Абу Наба је познат по својој терористичкој активности од 2003. године, када је припадао у неколико терористичких организација, а посебно Ал-Каиди.

Ирачке снаге безбедности настављају да претражују, чисте и прогоне остатке ИД-а широм земље, како би осигурале да се организација и њени бежећи елементи не појаве поново.

У децембру 2017. године, Ирак је најавио ослобађање свих својих делова земаље из стиска ИД-а након скоро три и по године обрачуна са терористичком организацијом, која је окупирала око трећину земље.

О новом инциденту у Нагорно-Карабаху прочитајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА