Најновије

ИЗНЕНАДНИ НАПАД НА РУСИЈУ ИЗ СРПСКОГ КОМШИЛУКА! Провокативно гађање ракетама великог домета, Aмери вежбају блицкриг пред руским вратима

У четвртак прошле недеље Американци су из базе у Румунији испалили неколико ракета дугог домета, а затим су у журби вратили лансере у базу у Немачкој. Све се десило у само неколико сати.

Илустрација (Фото: army.mil)

Нова америчка бригада стационирана у Европи извела је једнодневну мисију у циљу вежбе високотехнолошког ратовања. Била је то јасна порука Москви: Америчка војска у Европи обновила је свој арсенал великог домета.

Мисија је извршена 19. новембра, а почела је из базе "Рамштајн" у Немачкој. Војници 1. артиљеријског батаљона су утоварили два артиљеријска ракетна система за брза дејства, сваки са посадом од три војника, у транспортни авион америчких ваздухопловних снага MC-130J.

Авион је слетео у базу у Румунији. Одатле је извршено гађање ракетама великог домета у Црно море, а затим су системи одмах утоварени у авион и враћени назад у Немачку.

Америчка војска је акцију назвала "HIMARS брза инфилтрација". Уместо преко копна, користећи пут или железницу, америчка војска увежбава брзи пренос ракетних система преко ваздуха. То значи да се могу појавити скоро свуда где се налази аеродром.

Сама брзина ових ваздушних размештаја помаже да се збуни непријатељска контрабатерија. Тешко је циљати ракетни бацач који проведе само неколико сати у близини својих снага.

Вежба одржана у четвртак представља главни преокрет за снаге америчке војске у Европи кос је деценијама држала ракетне бацаче на Старом континенту. Последњи ракетни системи са више лансирних рампи достављени су 2006. године, након чега је Пентагон усредсредио своје ресурсе на ратове у Ираку и Авганистану.

Брзо распоређивање бригаде у Румунију прошле недеље представља велику провокацију Русији. Нарочито с обзиром на нову муницију коју америчка војска развија за HIMARS и MILRS. То укључује противбродску ракету и замену за ATACM који има домет од 310 миља.

Преко Црног мора је само 250 миља од румунске обале до Крима. Војска у HIMARS-у која лети и излази из Румуније представља озбиљну и непредвидиву претњу руским снагама у региону.

Под Бајденом ће бити још бомбардовања као у Југославији и Либији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Форбс/ Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА