Најновије

ДЕЈАН МИРОВИЋ: У Вашингтонском споразуму нема Резолуције 1244; Зашто су Срби постали русофоби (ВИДЕО)

„Мало је чудно што у новој влади Црне Горе, поред Фронта, нема ни демократа, што мени говори да неће бити баш стабилна“, рекао је у данашњем „Српском свету“ проф. др Дејан Мировић, ванредни професор Међународног права на Правном факултету Универзитета у Приштини, измештеног у Косовску Митровицу.

Дејан Мировић (Фото: Јутјуб)

Мировић сматра да је Миодраг Лекић, због дипломатског искуства, најбоље решење за шефа дипломатије, скептичан је према осталим предложени решењима, осим за доброг и квалитетног правника, познатог и у научним круговима – Владимира Лепосавића.

Он је објаснио и зашто су безбедносне агенције, те министарства одбране и полиције интересантна за УРУ и у каквој је то корелацији са НАТО.

Говорећи о тренутној ситуацији у Црној Гори нагласио је да је здравствени систем у распаду, да Бар нема ни једног пулмолога, а да одлазећи режим није направио ни једну једину амбуланту, а камо ли нешто више. Социјално-економска ситуација није ништа боља, сматра гост „Српског света“.

Мировић је објаснио и шта би сматрао великим успехом нове владе, али и да ле је тзв. хоботница почела да се урушава.

Говорећи о почетку суђења злочинцима из ОВК у Хагу, гост „Српског света“ објашњава зашто је Тачи, раније „Косовски Џорџ Вашингтон“ пуштен низ воду, али не због злочина већ због Трампа. Наш сабеседник не верује ни у ову хашку правду, те сматра да Тачи неће добити адекватну казну. Пишући књигу и детаљно истражујући Бриселски и Вашингтонски споразум исцрпно и разложно објашљава зашто су оба на штету Срба, и сматра да, ако Тачи буде оптужен за ратне злочине, Србија би требало да изађе из Бриселског споразума.

Дејан Мировић је у „Српском свеету“ говорио и о томе шта Срби добијају уласком у ЕУ, зашто су Срби и Црногорци постали Русофоби,  те говорио је и о српској имовини на КиМ, као и о устројству, животу и раду Приштинског универзитета измештеног у Косовску Митровицу који ради у тешким условима што не утиче на квалитет самих студија и знања који студенти носе на овог злосрећног универзитета.

Зашто Бајден не може да спаси Црну Гору од дританизације и реинтеграције са Србијом, прочитајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА