Најновије

НАЈСТРАШНИЈЕ РУСКО ОРУЖЈЕ ИЗ СИРИЈЕ СЕ УНАПРЕЂУЈЕ: Прикључују га на ''војни интернет'' (ВИДЕО)

За системе тешких бацача пламена „Солнцепек“ и „Буратино“ планира се модернизација, а самим тим и повећање ватрене моћи и заштите.

Солнцепек (Фото: РИА Новости)

Они ће такође бити повезани на „војни интернет“.

Основна одлука о модернизацији ових система већ је донета.

Извори у руском министарству одбране рекли су листу Известија да ће нова возила прво добити ажурирања, а системи који су већ испоручени трупама биће надограђени током процеса поправке.

Лист је објаснио да је побољшање техничких карактеристика неопходно због све већег распона тешких система бацача пламена и промена у њиховим задацима.

Системи су опремљени не само савременим дигиталним средствима комуникације, већ и опремом затвореног сегмента преноса података, познатог као „војни интернет“. Захваљујући томе, биће могуће интегрисати возила не само у извиђачке и ватрогасне кругове, већ и у најсавременије аутоматизоване системе управљања тактичког нивоа.

У будућности је планирано да се за ове системе бацача пламена прилагоди најновија муниција великог домета, коју до сада користи само систем „Тосочка“.

У јануару 2018. године немачки лист Штерн прогласио је руски систем тешког бацача пламена „Буратино“ за најстрашније оружје од оних које је руска војска користила у Сирији.

На интернету је објављен видео снимак који показује долазак система тешког бацача пламена ТОС-1А „Солнцепек“ у сиријску провинцију Идлиб.

Ови системи изгледају као вишецевни бацачи ракета (ВБР), али се разликују од њих због мањег домета, а ракете ових бацача пламена служе да буквално спале мету.

Како Лукашенко ствара проблеме Русији, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА