Најновије

ДА ЛИ ТРАМП ЖЕЛИ ДА ОДЕ УЗ ПРАСАК НА БЛИСКОМ ИСТОКУ?! Носачи авиона и ратни бродови крећу на Иран по наређењу председника САД!

Си Ен Ен је цитирао званичника Пентагона који је у петак увече рекао да се носач авиона У.С.С. Нимиц, преселио се у регион Залива са другим ратним бродовима.

Америчка морнарица (Фото: navy.mil)

Мрежа је известила да се пренос носача авиона У.С.С. Нимиц у регион Персијског залива, заједно са другим ратним бродовима, одвија с циљем пружања борбене подршке и ваздушног покрића америчким снага у Ираку и Авганистану, који треба да се повуку до 15. јануара.

“Носач авиона УСС Нимиц враћа се у регион Персијског залива заједно са другим ратним бродовима како би пружио борбену подршку и ваздушно покриће док се америчке трупе повлаче из Ирака и Авганистана до 15. јануара по налогу председника Трампа, одбрамбени званичник јавља Си Ен Ен-у,” известила је Барбара Стар са Си Ен Ен-а.

Званичник је назначио да је то било по наређењу председника Доналда Трампа.

Званичник је нагласио да је корак предузет пре вести о атентату на истакнутог иранског нуклеарног научника.

“Званичник је рекао да је за тај потез одлучено пре него што су стигле вести о атентату на истакнутог иранског нуклеарног научника. Али кретањем америчких снага повећана је порука одвраћања Ирану, без обзира на то што је званичник приметио”, рекла је Барбара Стар.

Си Ен Ен је додао да су амерички поморски покрети порука све већег одвраћања од Ирана, без обзира на примедбу званичника.

Како ће се Руси бранити од напада беспилотних летелица, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА