Најновије

СКАНДАЛ ПОТРЕСА НЕМАЧКУ! Војска ухваћена на делу! Имали су скривену групу за ове активности!

Немачке власти откриле су групу војника осумњичених за организовање чет групе која пропагира антисемитизам, десничарски екстремизам и порнографију, наводи се у документу Министарства одбране који је видео Ројтерс.

Немачка војска (Фото: bundeswehr.de)

Многи од 26 војника припадају логистичкој јединици у Нојштат ам Рибенберге на северу Немачке, наводи министарство у данашњем извештају, а преноси јавна телевизија АРД.

Цивилно и војно тужилаштво започело је истраге одмах након што се за оптужбе сазнало у октобру. До сада је тројици војника забрањено ношење униформе и рад у војсци.

Случај је последњи у низу крајње десничарских скандала у немачкој војсци. Претходно је у јуну министарка одбране Анегрет Крамп-Каренбауер расформирала чету армијских елитних специјалних снага КСК након екстремистичких и десничарских инцидената.

– Што дубље копате по јединицама, то ћете пронаћи више десничарских активности. То показује да је суптилно негована хипотеза да говоримо о изолованим случајевима само бајка – рекао је Александер Ној, посланик опозиционе крајње левице Линке.

За шест месеци почеће рат на граници са Русијом! Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА