Најновије

ПОЧЕЛА ИСПОРУКА ФАЈЗЕРОВЕ ВАКЦИНЕ: Прве долазе из Белгије у САД!

Прве дозе вакцине против корона вируса америчке компаније Фајзер транспортоване су из Белгије у САД, изјавио је Ен-Би-Сију извор упућен у рад одсека за планирање америчког авио-превозника Јунајтед ерлајнс.

Вакцина. (Фото: pixabay. com)

Дистрибуција Фајзерове вакцине почеће да се дају одмах након што препарат добије "зелено светло" од агенције за храну и лекове САД, пренео је вашингтонски портал Хил.

Дневник Вол стрит џорнал пренео је да је Јунајтед ерлајнс послао више летелица за транспортовање Фајзерових вакцина у Сједињене Државе, а у изјави за портал Хил прошлог петка, Савезна управа за ваздухопловство (ФАА) САД такође је потврдила да "пружа подршку за прве масовне ваздушне транспорте вакцине".

Такође је наведено да је ФАА дозволила Јунајтед ерлајнсу да носи 15.000 килограма сувог леда по лету, што је пет пута више од дозвољеног терета, јер Фајзерова вакцина мора да се чува на температурама испод нуле како би се очувала ефикасност препарата.

За сада неодобрена вакцина компаније Фајзер развијена је у партнерству са немачком биотехнолошком компанијом Бајонтек.

Прошле недеље је ова америчка фармацеутска компанија поднела захтев за одобрење о хитној употреби европским и америчким институцијама јер примена вакцине није могућа без одговарајућих дозвола надлежних тела у ЕУ и САД.

Москва подигла "Сухој" да испрати амерички извиђачки авион! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА