Најновије

Преминуо басиста Рибље чорбе Миша Алексић

Басиста рок групе „Рибља чорба“ Мирослав Миша Алексић преминуо је у 67. години. Познати музичар изгубио је битку са коронавирусом. Миша Алексић је био на лечењу у Клиничко болничком центру „Бежанијска коса", а стање му се погоршало и био је пребачен на респиратор.

Миша Алексић (Фото: Јутјуб)

Његова ћерка Мина Алексић недавно је на Фејсбуку написала да је познати басиста оболео од ковида-19 и да је пребачен на респиратор.

„Сваки сат је његова борба за живот као и моја и мамина за њега. Миша би волео да сви наши драги људи знају који је лав и борац. Волео би да сви људи који га воле и поштују као мајстора рока ових дана буду уз нас уз њега“, написала је Мина Алексић.

Каријеру је започео 1970. године у бенду „Ројали“ као бас гитариста и певач. Група је те године освојила друго место на такмичењу „Вече уз радио“ у организацији уредника емисије Радио Београдa.

Наредне године отишао је у САД где је дипломирао на вишој школи у Пајксвилу у Мериленду. По повратку у Југославију и под утицајем британских великана рока „Дип парпла“ и „Лед цепелина“, Миша је формирао групу СОС са Драганом Штуловићем, Драганом Тасићем и Стеваном Стевановићем.

Након више промена поставе, у бенд су дошли Рајко Којић и Вицко Милатовић. Са њима је Алексић 1978. године направио „Рибљу чорбу“ у коју као члан поставе улази некадашњим певач бенда „Рани мраз“ Борисав Бора Ђорђевић.

Осим што је био басиста групе, Миша Алексић је био и текстописац и продуцент на албумима „Рибље чорбе“, једног од најпопуларнијих рок бендова на овим просторима.

Током каријере, такође, је писао песме и продуцирао албуме за бројне друге извођаче и бендове.

О филму '’Теслин народ'’ прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА