Најновије

ВЛАДИКА ЈОАНИКИЈЕ О ПРОТЕРИВАЊУ СРПСКОГ АМБАСАДОРА: Ово је главни разлог

Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије сматра да је одлазећа власт Црне Горе имала вишеструко злу намеру када је протерала амбасадора Србије Владимира Божовића.

Епископ Јоаникије (Фото: Јутјуб)

Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије у саопштењу истиче да је црногорска власт желела да подигне тензије и продуби подeле у свим слојевима друштва, нарочито међу "браћом Православне вере".

Сматра да је намера била и да се изазову реципрочне мере од стране Србије да би се "медијском лармом у региону посејало што више отрова и братске мржње".

"Увјерени смо да огромна већина народа ове земље жели власт која ће учити и поштовати историју Црне Горе каква она јесте, без потребе да је прекраја, сужава или злоупотребљава, која ће његовати унутрашњи дијалог ради стабилности државе и међусобног уважавања оних који различито мисле и вјерују, којој неће бити потребни дипломатски скандали и која ће са свим народима и земљама у региону, а и шире, знати да успостави најбоље односе. Посебно са братском Србијом", пише у саопштењу.

Епископ Јоаникије истиче и да се нада да ће нова власт Црне Горе посветити пуну пажњу измирењу завађених и отклањању злокобних вишедеценијских подјела у народу.

"Молећи се Богу за спасење свих, вјерујућих и невјерујућих, разумних и неразумних, позивамо сав вјерујући народ у Црној Гори да у овим данима многоструких искушења и повишених тензија умножи своје молитве за мир, разумијевање, суздржаност и превазилажење погубних подјела међу браћом и братским државама", наведено је у саопштењу.

О свим предностима и манама руских тенкова у Војсци Србије прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА