Најновије

ЗВЕРИ СЕ ПОКИДАЛЕ МЕЂУСОБНО! Џихадисти опколили базу турских милитаната!

По други пут у последња четири дана, џихадистички побуњеници опколили су базу која припада милитантној групи коју подржавају Турци на северозападу Сирије.

Џихадисти. (Фото: Јутјуб)

Према извештајима из губерније Идлиб у уторак, џихадистичка група, Хаџат Тахрир Ал Шам (ХТШ), окружила је базу бораца Харакат Ахрар Ал Шам, које подржавају Турци, у Деир Сонболу, пошто су захтевали од њих да обећају верност, њиховој фракцији.

Локација базе налази се на јужном селу губерније Идлиб; ово није далеко од линија фронта са Сиријском арапском војском (САА).

Овај потез Хаџат Тахрир Ал Шам-а долази само неколико дана након што су опколили базу која припада другој групи коју подржавају Турци у западном делу провинције Алеп.

Поменути инцидент догодио се током викенда, када је Хаџат Тахрир Ал Шам окружио седиште Сиријске националне војске коју подржавају Турци у кључном граду Дарт Иза.

Након опкољавања базе, џихадистичка група тражила је њену предају од стране снага које подржавају Турци, што је на крају резултирало падом локације у руке Хаџат Тахрир Ал Шам-а.

Јермени одбили све нападе Азера и нанели им велике губитке! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА