Најновије

ЂИЛАС: Помозимо Вучићу да не буде председник, да видимо мангупа

Драган Ђилас гост је емисије "Утисак недеље", а на питање Оље Бећковић, какве он везе има са Срђаном Ногом, пошто су режимски медији Нога назвали његовим "следбеником", рекао је да су Ного и он политички противници, те истакао да, кад год неко ради нешто што овој држави није прихватљиво, напише се да су то Ђиласовци. Ђилас је подсетио и на речи које је председник Србије Александар Вучић упутио Радету Панићу, када је рекао "да би му брутално одговорио да није председник", те констатовао да треба помоћи Вучићу да то више не буде.

Ђилас (Фото: Јутјуб)

“Немам ништа са Ногом, политички смо противници. Он човек кад прича критикује све што ја радим и моје ставове. Ја се не бавим толико њиме. Кад год неко ради нешто што овој држави није прихватљиво, напише се да су то Ђиласовци”, рекао је председник Странке слободе и правде и додао:

“Ми живимо данас у земљи која изгледа како изгледа. Сад, то што неки неће да прихвате или им је лакше да окрену главу на другу страну или да убеђују себе да ово лудило које живимо до њих неће доћи, то је одбрана од свега. Ја годинама већ причам, да лудило које живимо, да људи који долазе на те неке позиције, на крају ће вас закачити. Да ли у здравству, да ли криминалци који имају заштиту државе, у правосуђу, у новнарству. Ја то живим 8 година, навикао сам, наравно да ме погоде, али наставим даље. Гледам остале људе који пролазе кроз ове ствари. Ја се бавим политиком, али погледајте друге људе, људе којима се спаљују куће. Ево, данас смо причали о човеку који је отпужен да је исписивао графите на кући Дејана Булатовића, 30 дана је био у затвору, шамаран је у полицји. Изашо је министар полиције Небојша Стефановић, и рекао ‘нашли смо боју у кући тог човека, на дуксу.. 30 дана је био у затвору, стигло је вештачење, нема везе са човеком. Ко ће да врати тих 30 дана живота том човеку”, упитао је Ђилас.

Он је додао да су пријатеља Дејана Булатовића убеђивали да каже да га је он наговарао да не призна, али да он на то није пристао и да је у затвору провео 30 дана.

“И то Србија преко тих медија, назови медија, никад неће чути. Ако покушамо да се одбранимо, ми увек губимо. Ја никад на РТС нисам добио прилику, а Александар Вучић је 50 пута рекао да сам украо 619 милиона. Никад ме РТС није позвао да демантујем, да кажем ‘није тачно људи’. Да не говорим да нема ниједне кривичне пријаве, нема оптужнице и суђења. Али ту ми живимо, и ми морамо да изађемо из тога. Да их оставимо да се они ваљају у томе што праве, а да ми људима говоримо како ова земља може другачије да изгледа и да ово што ми живимо није норламно. И то није посао само опозиције, то је посао сваког човека” казао је Ђилас.

Председник ССП истакао је да није нормално да председник државе, једном лекару анестезиологу, који у болници дежура десетине сати, каже да би му брутално одговорио, да није председник.

“Хајде сви заједно да му помогнемо да не буде председник, да брутално одговори. Да видимо тај његов бруталан одговор, тог великог, најхрабријег мангупа. Још је горе, што директор болнице у Краљеву, који подржава Вучића, напада свог колегу. Пазите докле смо ми дошли, а сви ће вам рећи за Панића да је угледан лекар, анестезилог. И сви ћуте”, закључио је Драган Ђилас.

Поред Драган Ђиласа, гости вечерашње епизоде “Утиска недеље” били су и адвокат и један од оснивача Скупштине слободне Србије Божо Прелевић и директор ЦИНС-а Бранко Чечен.

Који српски град је међу 10 најпожељнијих у свету за живот пензионера прочитајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА