Најновије

ОВО ЈЕ НОВО И МОЋНО РУСКО АРТИЉЕРИЈСКО ВОЗИЛО: "Лотос" има импресивну брзину, гађање и домет! Направљен је на шасији тенка (ВИДЕО)

Ваздушно самоходно артиљеријско возило „Лотос“ је направљено у Централном научно-истраживачком институту прецизне индустрије („ЦНИИТочмаш”) на шасији ваздушно-десантног тенка БМД-4М, саопштила је корпорација „Ростех“, чији део је поменути институт.

Лотос (Фото: РИА)

„Централни научно-истраживачки институт завршио је пријемне тестове перспективног самоходног артиљеријског возила „Лотос“ (индекс 2С42) калибра 120 милиметара. Борбено возило за ваздушно-десантне јединице потврдило је усаглашеност са наведеним тактичко-техничким карактеристикама“, извештава корпорација.

Тестови су омогућили процену перформанси свих јединица, механизама и инструмената оружја. Програм испитивања је обухватио више од 50 позиција. „Лотос“ је прешао 400 километара и испалио 14 хитаца.

Војни представници компаније „ЦНИИТочмаш” потписали су документ којим се потврђује усаглашеност прототипа самоходног возила са пројектном документацијом и спремношћу возила за прелиминарна испитивања.

„Борбено возило у потпуности испуњава захтеве по тежини и величини, а истовремено има и импресивну брзину, брзину гађања и домет. Очекујемо да ће следећа фаза прелиминарних испитивања почети ове године", изјавио је индустријски директор „Ростеха“ Бекхан Оздоев.

„Лотос“ је направљен на шасији тенка БМД-4М. Самоходни тенк је опремљен 120-милиметарском пушком са високим степеном аутоматизације операција припреме и гађања.

Возило је тешко не више од 18 тона, максимална брзина коју може да развије је 70 километара на сат, има мотор од 450 коњских снага, домет крстарења је око 500 километара и може да погоди циљ на 13 километара. Посаду „Лотоса“ чине четири особе.

Сиријски стручњак упозорио на следећи потез Турске! Могуће ново поприште борби. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА