Најновије

БОШКО УПОЗОРИО: Режим хоће опет да нас затвори, хитно сменити Кризни штаб! (ВИДЕО)

Председник Двери Бошко Обрадовић позвао је да се смени Кризни штаб за борбу против епидемије и представио план тог покрета за борбу против пандемије.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

На конференцији за новинаре испред Владе Србије, Обрадовић је казао да је план Двери да се након одабира новог Кризног штаба запосли ново здравствено особље и створи партнерство између приватног и државног здравства зарад бољег суочавања са епидемијом.

Други део плана је стварање услова за лечење грађана који болују од других болести, трећи да се људима предоче последице неспровођења мера у борби против епидемије, а као пример Обрадовић је навео рад ноћних клубова.

Говорећи о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Србији, упитао је због чега је Кризни штаб доносио рестриктивне мере у марту, на почетку епидемије, а сада их не усваја, иако је ситуација неповољнија.

– Да ли нас Кризни штаб лаже сада или нас је лагао у марту? упитао је Обрадовић.

Он се испред зграде Владе Србије окупио са својим присталицама који су носили транспаренте на којима пише: „Тражимо нови Кризни штаб“ и „Фејк Кризни штаб“.

План за укључење приватног здравства и новог медицинског особља

– Двери сматрају да Министарство здравља не улаже у људе у здравственом систему, да немамо довољно особља, а они који тренутно раде се користе изнад граница хуманости. Сваку неозбиљност и недоследност Кризног штаба жестоко плаћају грађани али и здравствени радници на првој линији. Зато је потребно запослити још лекара и медицинских сестара и олакшати претежак посао постојећем преоптерећеном медицинском кадру, подвукао је обрадовић, а затим и додао:

– Двери такође предлажу да се и приватни део здравственог система (који чини најмање 30% укупно запослених у здравству и укупних здравствених услуга) укључи у један нови солидарни план и стави на располагање своје особље и капацитете за потребе грађана Србије уз одговарајућу подршку државе, попут опције да РФЗО регулише трошкове лечења у приватном сектору.

Држава Србија мора да зна са чим располаже што се тиче болничких капацитета, особља, медицинских апарата и других ресурса у збиру јавног и приватног здравства, и да плански брине како о пацијентима који болују од нове заразне болести тако и о онима који се лече од других оболења. Тај план би било лакше направити и спровести када би се укључило и приватно здравство, али то захтева промену приступа овој кризи, нови Кризни штаб који би вратио поверење грађана и струке, и већу подршку државе овом јавно-приватном партнерству у здравственом систему.

Какво је стање тренутно у Америци прочитајте ОВДЕ.

Извор: srbin.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА