Најновије

ЊИХ НЕ ЗАНИМА ТРКА ЗА АМЕРИЧКОГ ПРЕДСЕДНИКА: Без обзира на резултате избора у САД, прави победник ће бити...

Без обзира на то ко победи на изборима за председника, они који би свакако требали профитирати су рудари злата и сама вредност злата, рекао је Џејмс Растех, главни директор за инвестиције Коуст Капитал (Coast Capital) у интервјуу за Си Ен Би Си.

Бела кућа (Фото: pixabay)

Објаснио је да ће тако бити зато што ће Сједињене Државе веројатно усвојити значајан програм фискалних потицаја усмерен на јачање привредне активности, али који обично доводи до ширења дефицита.

“Штампали бисмо милијарде долара више и све би то на крају имало изванредно позитивне последице на злато”, рекао је, додајући: “Фискална и монетарна политика биле би готово идентичне под било којим водством. Мислим да су разлике које се оцртавају заиста више ствар маште него што одговарају стварном стању.”

Вредност златних полуга порасла је и сада износи више од 2.000 долара, пре него што се последњих недеља вредност вратила око нивоа од 1.900 долара. Жути метал трговао је од среде један посто ниже, по цени од 1.893 долара.

Према Растеху, капитална улагања на тржишту злата сливају се у фондове којима се тргује на берзи или ЕТФ-ови, где доминирају главни рудари. То је “сектор у изванредном власништву”, рекао је.

ЦИО је нагласио да, иако ти већи играчи не чине значајна открића за нове изворе злата и остају без резерви, веројатно ће бити присиљени откупити мања имена на тржишту.

Прочитајте ОВДЕ списак злочина за које се терете лидери лажне државе!

Извор: logicno.com/ Нермин Н.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА