Најновије

ТРЧАЛИ СМО ТАМО ОДАКЛЕ СУ СВИ БЕЖАЛИ! Исповест полицајца из Беча: Нисмо знали где је он и одакле пуца, а онда ми се обратила...

Полицајац који је био на дужности када је двадесетогодишњи Фејзулај Кујтим у понедељак увече убио четири, а ранио 22 особе, описао је полицијску акцију.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Око 20.05 стигао је на место напада у кварту Бермудски троугао код Шведенплаца познатом по бројним локалима. У том тренутку на радио-везама је “логично владао хаос”, док је “на лицу места све одлично функционисало”, рекао је полицајац за агенцију АПА.

- Организовали смо се у групе од по четири човека и ишли из локала у локал да бисмо их обезбедили. Проверавали смо да ли унутра има повређених, извлачили их напоље, а осталима смо рекли да не излазе - цитира полицајца аустријски јавни сервис ОРФ.

За то време служба Хитне помоћи подигла је шатор на Шведенплацу, где су повређени одмах збрињавани.

- У тимовима од по два човека носили смо повређене до шатора, док су остали обезбеђивали локале - каже полицајац.

Пролазници и повређени су били у шоку. Жена која је добила тешке повреде на оку, "очигледно тога није била свесна и стално се извињавала, а друга пролазница је дезоријентисано тумарала по опасној зони, иако је нападач још пуцао".

- Извукли смо је из зоне непосредне опасности, али она је сваки час застајала - каже полицајац, који је на крају стао испред ње и замолио је да га прати.

- Ако поново буде пуцао у мене, погодиће те - одговорила му је.

- Било је тешко, нисмо знали где је безбедно. Извлачили смо повређене и нисмо били сигурни куда да идемо, јер нисмо знали где је тај скот - изјавио је полицајац.

Ово нико није очекивао

Онда је припадник елитне јединице „ВЕГА“ убио нападача, али и даље није било сигурно.

- Нисмо знали да ли постоји други нападач, сваки час смо добијали информације о пуцњави - рекао је припадник полиције и додао да је све деловало нестварно, испред барова су још стајали столови и столице.

- Док смо пролазили кроз кафиће, видели смо мобилне телефоне и новчанике који су лежали на столовима, јакне су висиле у гардеробама, људи су све оставили и побегли - рекао је полицајац.

Када се акција завршила, колега је констатовао: Трчали смо тамо одакле су сви побегли.

- У таквим ситуацијама једноставно функционишеш. Нико није очекивао да ће се у Бечу десити терористички напад - рекао је полицајац.

Меланија јавно подржава Трампа, а ево шта му ради када су код куће! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА