Најновије

ВУЛИН УСЛИКАН ДА КРШИ ОВО! Грађанин малтретиран због снимка! (ВИДЕО)

Врху државе су пуна уста о поштовању мера и обавезном ношењу маски грађана на затвореном и када год је немогуће поштовати дистанцу на отвореном простору. И све би то било одлично када би се и они који воде Србију тога придржавали. А то не раде ни Александар Вучић, ни Дарија Кисић Тепавчевић, ни Ана Брнабић, а богами ни министар полиције Александар Вулин.

Вулин (Фото: Јутјуб)

Нови министар унутрашњих послова Александар Вулин уснимљен је како излази из фризерског салона без маске на лицу и тако крши мере за борбу против короне, који је прописао Кризни штаб и за шта се обични грађани увелико финансијски кажњавају.

Вулина је на изласку из салона на Врачару уснимио један од станара оближње зграде, ни не слутећи да ће му сат времена касније на врата стана закуцати омања бригада полицијских службеника и инспектора, што у униформи, што у цивилу.

- Као да лове Бин Ладена, управо је тако било - причао је један од станара зграде на Врачару.

Снимак је, како каже, направио јуче око 16 часова, да би непуних сат времена касније уследила права филмска акција.

- Сјурили су се у моју улицу и опколили зграду с четири патроле, џипом интервентне и инспекторима у цивилу. Као да сам последњи криминалац, опколили су зграду и лупали на врата комшијама у потрази за човеком који је снимао министра Вулина. Изгледа да је управо министар приметио да сам га снимио.

Легитимисање без налога

Залупали су и на његова врата.

Када сам им отворио, тражили су ми личну карту. Питао сам да ли имају налог за претрес, један ми је рекао да имају, други да немају, али да имају наређење да испитају ко је снимао министра Вулина, који је штићена особа. Кад сам питао на основу чега ми онда траже личну карту, рекли су: Нема проблема, можемо ми овде да чекамо довека и да ти тражимо личну карту чим изађеш на улицу.

Рекли су му и да је Вулин штићена особа и да не сме да се слика ни с прозора стана.

- Кад су ми на крају, ипак, погледали личну карту и извршили одређене, како су рекли "провере", један од њих ми је тражио да пред њима обришем снимак, а да он то својим телефоном сними. Мене како бришем снимак. Нисам пристао, па док су одлазили рекли су ми како им је Вулин након што су ме проверили рекао да ме не "притишћу". Не знам како бих то прокоментарисао - рекао је он и додао да је ово крајње неодговорно понашање за које јавност треба да зна.

- Да не заборавимо, то се све дешава јуче, када смо имали око 2.400 новозаражених, а они нит носе маске, нит поштују мере, још нас и лове кад их ухватимо у томе - истакао је становник општине Врачар.

МУП: Проверава се свако сликање штићене особе

Поводом ових дешавања у Београду огласило се и Министарство унутрашњих послова саопштењем.

"Министарство унутрашњих послова Републике Србије поводом навода који су се појавили у појединим медијима везаним за снимак министра унутрашњих послова Александра Вулина, истиче да се свако неовлашћено фотографисање и снимање штићене личности, ма о коме била реч, проверава у складу са стандардном процедуром у заштити безбедности штићене личности.

У конкретној ситуацији, провером је утврђено да је лице које је вршило неовлашћено снимање штићене личности од раније познато полицији и да има неколико прекршајних и кривичних пријава, као и да је правоснажно осуђено за кривично дело угрожавање сигурности и тренутно је на условној слободи. О догађају је обавештено надлежно тужилаштво.

Полиција је у овом случају реаговала у складу са стандардном процедуром у заштити безбедности штићене личности. На терен је изашла једна патрола Интервентне јединице и једна редовна патрола Полицијске станице Врачар", наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

Шта је Трампов тим најавио поводом велике преваре на изборима, сазнајте ОВДЕ!

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА