Најновије

МЕДОЈЕВИЋ РАЗОТКРИО НАЈВЕЋУ ПРЕВАРУ У ЦРНОЈ ГОРИ! Кривокапићеву Владу ће подржати и Милов режим?

Небојша Медојевић огласио се поводом састављања нове Влада Црне Горе.

Небојша Медојевић. (Фото: Јутјуб)

- Приликом досадашњег рада опредијелили смо се да први корак буде рационализација која ће дати одговор на све изазове који су специфични за Црну Гору - представио је мандатар Здравко Кривокапић, приоритет своје Владе.

- Осим недостатка људског интегритета и елементарног васпитања и констатног не држања дате речи, Мандатар је са својим кратким видом показао и запрепашћујуће непознавање суштине проблема у којој се налази Црна Гора и њени градјани.

- Кривокапић није у стању, чак ни да препозна историјску важност овог тренутка и транзициони карактер Владе. Он не схвата неопходност темељних политичких реформи које треба да направе дисконтинуитет са преко 200 година тоталитарних поредака у Црној Гори - каже Медојевић.

- Зато је њему приоритет Владе - РАЦИОНАЛИЗАЦИЈА. Он је очигледно, са својим "експертима" проценио да је систем који је развијао Ђукановић 30 година, у суштини добар, само га треба РАЦИОНАЛИЗОВАТИ!!! - наглашава Небојша Медојевић

- Кривокапић је овом реченицом показао да није реформиста, да не вјерује у демократију и изборну вољу грађана.

- То показује и његов однос према ДПС-у из чијих редова има више Министара него из ДФ-а. Њему је ДПС интимно ближи него ДФ.

- За ову Владу можда гласа и ДПС. Нема реформи. Нема лустрације. Нема отварања досијеа УДБЕ. Нема ревизија приватизација. Нема хапшења Мила и Аца Ђукановића. Нема забране рада зликовачке организације ДПС. Кривокапић је слаб и колебљив лидер. Не држи реч. Мијења курс дневно.

- А држава у стању у коме се налази, пред банкротом јавних финансија, структурном корупцијом, мафијом која влада државом, експлозије пандемије, крахом економије, бујањем сиромаштва и глади, треба снажну Владу са најширим политичким легитимитетом и Премијера са знањем и ауторитетом.

- Ова влада ће се бавити РАЦИОНАЛИЗАЦИЈОМ, кречењем просторија, пописивањем инвентара, сељењем службеника, штедњом толает папира и спајалица. Овој Влади се мора ограничити рок, јер и ако је Кривокапић на састанку одговарајући на моје питање, рекао да је то прелазна Влада која ће трајати од 200 дана до годину, својим деловањем је показао да му се не може веровати - каже он.

Сасвим сугурно да ће и тај период без реформи и радикалних резова још више погоршати стање болести друштва и да ће земљу и грађане довести до теске кризе.

- Теократски карактер Владе је чини екстремно конзервативном и не спремном на промене. О кључним одлукама одлучиваће врх Цркве, без озбира сто они о тим стварима не знају ништа. Зато ће се као главни политички ток ове Владе дефинисати стање статуса qwо. Чекаћемо да се болест сама излечи - каже он.

Кривокапић то не зна, али процеси су неминовни и реформе ће се морати десити, као последица краха система. Џаба га ова Влада рационализује. Систем је болестан и доживјеће крах. Из прве најаве Премијера закључујем да ће ова Влада шминкати мртваца. Цену ће опет платити грађани - закључује Медојевић.

Бајден престигао Трампа, све је ближи Белој кући! Више о томе ОВДЕ.

Извор: borba.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА