Најновије

РУСКИ ДРЖАВЉАНИ УМЕШАНИ У НАПАД У БЕЧУ: Аустријска полиција разоткрива групу

Међу ухапшенима у оквиру истраге терористичког напада у Бечу су и руски држављани, изјавио је шеф бечке полиције Герхард Пјурстл, чије речи преноси ТАСС.

Бечка полиција (Фото: Јутјуб)

„Истрага се наставља. Као што је извесно, проведено је 18 претреса и 14 људи је ухапшено. Старости су од 18 до 26 година, имају различита држављанства. Неки од њих имају два пасоша. Реч је о држављанима Бангладеша, Северне Македоније, Турске, Руске Федерације и Аустрије“, изјавио је шеф бечке полиције.

Руска амбасада у Аустрији проверава информације о умешаности руских држављана у терористички напад у Бечу, али још нема званичне потврде, рекао је руски амбасадор Дмитриј Љубински за „РИА Новости“.

„Амбасада проверава информације о хапшењу руских држављана због умешаности у терористички напад у Бечу, али до сада ми немамо никакву потврду“, рекао је Љубински.

Хапшења више особа су изведена 3. новембра, због сумње да су учествовали у терористичком нападу.

Терористички напад у Бечу догодио се увече 2. новембра. Према аустријском Министарству унутрашњих послова у нападу су 4 особе убијене, а још 22 особе су повређене теже или лакше. Један од нападача је такође убијен. ИСИС је преузео одговорност за овај напад.

Због чега терористи несметано улазе у БиХ, и како су они невидљиви за Европол, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Балканрус/Ведомости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА