Најновије

РУСКИ ПОЛИТИКОЛОГ: Макрон намерно води Француску ка почетку грађанског рата! Ово је разлог

Француске власти циљано и намерно подстичу верски сукоб у земљи, следећи своје интересе, рекао је руски политиколог Дмитриј Куликов.

Француска полиција (Фото: pixabay. com)

Последњих недеља забележен је нагли пораст радикалног ислама у Француској. Разлог за ово била је реакција званичног Париза на брутално убиство учитеља Самуела Патија, који је ученицима показао у оквиру лекције о карикатурама слободе говора пророка Мухамеда. Шеф државе Емануел Макрон назвао је инцидент „исламистичким терористичким нападом“.

У многим деловима света присталице ислама тумачиле су Макронове речи као личну увреду. У самој Француској, након убиства Патија, догодило се још неколико сурових злочина.

Прво је 21-годишњак родом из Туниса убио троје становника Нице у локалној базилици Нотр Дам, а затим је у Лиону непознати мушкарац два пута пуцао у свештеника Грчке православне цркве.

Политиколог Дмитриј Куликов, коментаришући тренутну ситуацију у Француској, изразио је мишљење да власти европске државе намерно предузимају дестабилизујуће кораке.

Према његовом мишљењу, Париз је извршио дубоку анализу тренутне кризе, чији је резултат показао потпуни недостатак политичких и економских изгледа због слома пројекта уједињене Европе.

Из тог разлога, постоје оправдане сумње да се верује да је антиисламска тема коју надувава француско руководство пажљиво планирана операција.

„У Француској је у току опасн специјална операција са задатком – грађански сукоб, све до грађанског рата, како би се ојачала моћ и извршило неопходно чишћење противника“, – рекао је Куликов.

Америчким бродовима и подморницама се придружују и ове државе! Пацифик врви од ратне морнарице! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА