Најновије

Српска заједница у Аустрији суочена са изливима мржње самопрокламованог представника миграната

Председник Заједнице српских клубова у Бечу Лука Марковић изјавио је да се српска заједница у Аустрији, која се опоравља од терористичког напада, суочила са изливима мржње самопрокламованог представника миграната Дине Шоше, који се, наводно, залаже за суживот у Бечу.

Беч (Фото: Pixabay)

- На дан сахране нашег блаженопочившег митрополита црногорско-приморског Амфилохија, Шоше га је назвао ратним злочинцем и кривцем за многе недаће, а то му није било довољно него је Новака Ђоковића назвао фашистом. Управо су то говори мржње који никоме нису потребни - рекао је Марковић Срни.

Марковић је истакао да је о текстовима Шоше и порукама мржње који они шире обавестио надлежне и пријавио свим важним адресама.

- То није слобода говора већ говор мржње. Надамо се да убудуће нећемо морати да читамо такве злонамерне текстове. Не дозволимо ником да нам трује бунар из кога сви пијемо воду и да нам поквари суживот који је дуго грађен у нашем граду - поручио је Марковић.

Он је навео да се послије терористичког напада у Бечу живот наставља, а да је заједнички задатак свих да се боре против мржње.

Под слободу говора и демократије, напоменуо је, не спада ширење мржње и на то морају бити упозорени сви они који се служе тим нехуманим инструментом.

- Ово је био кукавички и нељудски напад на све нас у Бечу, али живот мора да иде даље. Не смемо никада да заборавимо невине жртве. Дужност свих нас је да се боримо против мржње и говора мржње. И сам терориста је био затрован говором мржње, а резултат тога је био његов нељудски чин - рекао је Марковић.

Марковић је јуче са представницима Срба у Аустрији, међу којим је био и и шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић и амбасадор БиХ при међународним организацијама у Бечу Синиша Бенцун одао почаст жртвама терористичког напада у Бечу.

У терористичком нападу у центру Беча у понедељак, 2. новембра, држављанин Аустрије и Северне Македоније албанског порекла убио је четири особе и ранио више од 20 људи.

Где се појавила нова терористичка енклава, сазнајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА