Најновије

"МИРОВАЊЕ ЈЕ КЉУЧНО ПРВЕ ДВЕ НЕДЕЉЕ!": Др Даница Грујичић открила које лекове је пила док је имала корону!

Проф. др Даница Грујичић, неурохирург и дирекотр Института за онкологију и радиологију у Клиничког центра Србије, изнела је важна предвиђања о томе шта нас још чека у борби против корона вируса, али и портив малигних обољења

Даница Грујичић. (Фото: Јутјуб)

На самом почетку борбе са вирусом корона, док свет још увек није знао каквог то “невидљивог непријатеља” има за противника, она је, како то иначе ради, "без длаке на језику",  изашла у јавност са јасним ставом - овај вирус је вештачки направљен и представља биолошко оружје.

Више од пола године касније, не да није одустала од тог става, већ, како каже, свакодневно добија потврде да је у потпуности у праву. Са вирусом корона, мораћемо да научимо да живимо, нема нам друге.

Говорећи о општем здравственом стању нације, Даница Грујичић каже:

- Као што можете да видите оболелих од ковида је доста, а оно што мене храбри то је тај број на респиратору, који је око педесет, што значи да нема неког већег повећања броја најтежих болесника и то даје наду да полако стичемо имунитет. Да ли ћемо се ослободити короне икада, ја то у овом тренутку не знам. Мислим да је време да почнемо да учимо да живимо са короном, да је препознајемо на време, да радимо све оне првентивне ствари које нас саветују.

- Мислим да одлуке типа ограичавања, у смслу увођења полицијског часа, ограничавања кретања наших најстаријих суграђана, мислим да то не би било добро. Ограничење окупљања на не више од педесет људи и на отвореном простору, то је оно на чему треба инсистирати и наравно затварање свих клубова - па не мора да се седи по кафићима, може кафа да се попије и код куће - наводи докторка Грујичић.

- Међутим, пазите, хотели, људи који организују симпозијуме и тако даље, мислим да то мора да се одржава и даље - не зато што мислим да се нећемо усавршавати у смислу континуираних едукација, него зато што имате 11.000 људи у Србији који живе од тога. Према томе, ми морамо пружити шансу да људи зараде свој новац од кога ће да живе, али велика окипљања од 100,200,300 људи мислим да не - додаје она.

- Такође, мислим да није добро забранити опет рад позоришта. Свако ко поштује мере, а то су четири квадратна метра, или свако друго седиште пуно, да се носе маске, мислим да је то сасвим довољно да се спречи ширење инфекцје - рекла је др Даница Грујичић.

- Ја увек апелујем, поготово када се обраћам младима, да су они су ти који сада морају да буду одговорни према свима нама. Значи, децо, дружите се, али немојте ни у студентским домовима, да буде вас двадесеторо у једној соби. Ако излазите у кафиће, гледајте да то буде у неко пристојно време и да буде на отвореном. Избегавајте окупљање - каже проф. др Грујичић.

Она остаје при ставу да је вирус корона вештачки направљен вирус и каже да је кључно мировати у тим тренуцима.

- И дан данас сматрам тако, апсолутно нисам одустала, само сваки пут добијам нову потврду. Пазите, у фебруару су Јужнокореанци избацили рад по коме су нашли, већ тада, седам мутација тог вируса, што значи да он заиста брзо мутира. Потврду за то да је то неки вештачки створен вирус сам касније нашла и у изјвама људ који се озбиљно баве вирусологијом, у изјавама нобеловаца и и људи који се заиста баве том базичном медицином - рекла је др Грујичић.

Албанци кренули један на другог, препуцавају се и негирају злочине! Више о томе ОВДЕ.

Извор: objektiv.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА