Најновије

ПАНИКА ПРЕД ХАШКИ ТРИБУНАЛ: Албанци кренули један на другог, препуцавају се и негирају злочине!

Након потврђивања оптужнице Специјалног суда против бивших лидера терористичке ОВК премијер Албаније Еди Рама је говорећи о извештају бившег члана европског парламента Дика Мартија у коме тврди да су злочине починили припадници ОВК, оптужио своја три политичка противника, Иљира Мету (председник Албаније), Саљија Беришу (бивши албански премијер) и Луљзима Башу (лидер Демократске партије у Албанији) да су подржали швајцарског сенатора.

Еди Рама. (Фото: kryeministria.al)

Рама је у објави на Твитеру запитао бившег премијера Беришу и председника Мету зашто су гласали за Мартијев извештај који инкриминише ОВК.

Такође је захтевао одговорност од лидера Демократске странке за кога је навео да је "измислио Жуту кућу".

- Иљире, можеш ли да кажеш Албанцима зашто си гласао за извештај Дика Мартија, заједно са Саљијем, кад смо гласали против. А ти, Љуљзиме, можеш ли да објасниш који си досије припремио за израду Жуте куц́е заједно са перуанским лекаром са којим си прикупљао доказе - навео је у објави Рама.

Мартијев извештај је материјал којим је успостављено оснивање Специјализованих вец́а у Хагу познатог као Специјални суд.

Судија за претходни поступак тог суда потврдио је оптужнице против четворице бивших лидера ОВК: бившег председника лажне државе Косова Хашима Тачија, бивших председника парламента Кадрија Весељија и Јакупа Краснићија и против шефа посланичке групе Покрета Самоопредељење Реџепа Сељимија.

Они се терете за ратне злочине и злочине против човечности.

Оптужницом се Тачи, Весељи, Краснићи и Сељими сматрају одговорним за низ злочина који су почињени у неколико притворских центара током 1998-1999. године.

Азери разрушили цркву у Карабаху! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА