Најновије

СУЂЕЊЕ ЂИЛАС-ВУЧИЋ ОДЛОЖЕНО: Председник се није појавио

Суђење по тужби, коју је Драган Ђилас поднео против председника Србије Александра Вучића због његових изјава у вези са Ђиласовим пословима и пљачкањем грађана Србије у време док је био на власти, одложено је данас у Трећем основном суду у Београду за 30. децембар.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

До одлагања је дошло због изостанка председника, који није могао да дође на суђење због састанка у вези са мини-Шенгеном, који је одржан видео конференцијском везом.

Ђилас је изостанак Вучића искористио да каже, према саопштењу, да се Вучић уплашио да дође на суђење, поручујући му да га чека на следећем рочишту.

Са друге стране, Вучићев пуномоћник, адвокат Драган Палибрк рекао је Танјугу да су Ђиласови наводи апсурдни, јер је апсолутно оправдан разлог данашњег изостанка његовог клијента, који поменуту конференцију није могао да одложи ни на који начин.

"Мој клијент, кога познајем више од 30 година, никада није био, нити је кукавица. На основу деценија познанства, ја имам право да то одговорно тврдим", поручио је Палибрк.

Председник Странке слободе и правде поручио је још, према саопштењу, председнику Србије да га чека на суду 30. децембра, када је заказано следеће рочиште.

Како се наводи у саопштењу ССП Вучић се није појавио данас на суду, иако је његов адвокат Драган Палибрк рекао да ће се појавити и доказати тврдње, међутим, наводи Ђилас, Вучић тврдње да је лопов, криминалац и да је украо више од 500 милиона евра не може да докаже.

Ако докаже, Ђилас ће се, како наводи, повући из политике, а ако не докаже - мора да се повуче он сам.

Зашто је одложено формирање владе у Црној Гори, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА