Најновије

Заустављено формирање владе у Црној Гори?

Гласање за састав нове владе мораће да буде одложено макар за две недеље јер је посланик и лидер коалиције Црно на бијело у Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић позитиван на корона вирус.

Дритан Абазовић (Фото: Јутјуб)

Према писању листа Дан, у уторак је заказан Колегијум Скупштине како би се договорио датум седнице парламента да би се гласало о саставу нове владе.

Како је Абазовић позитиван, он не може да присуствује седници, што значи да Влада без његовог гласа не може да буде изгласана. Абазовић је дужан и да пријави своје контакте како би се и они тестирали, што значи да морају да се тестирају и лидери нове већине са којима је Абазовић био у контакту претходних дана, као и остали посланици коалиције Црно на бијело.

Према сазнањима листа Дан, пет посланика је инфицирано корона вирусом.

На друштвеним мрежама грађани напомињу да је потребни да се тестира и кандидаткиња за министарку просвете, науке, културе и спорта Весна Братић, за коју је Абазовић казао да је упознао пре неколико дана.

У сазиву Скупштине је 81 посланик.

Највећи проблем је, наводи Дан, како организовати гласање за све посланике подједнако, за оне који морају бити у својим домовима због изолације, тако и оне који ће бити у скупштинским клупама, а да се испоштују све законске и одредбе прописане Уставом Црне Горе, преноси Срна.

Према сазнањима "Дана", на сутрашњој седници колегијума председника Скупштине биће разматране измене једног члана скупштинског пословника по хитном поступку, како би се посланицима који су у изолацији због вируса омогућило право да гласају.

Уколико се такво решење не би пронашло, процес формирања владе био би заустављен, што како се наводи никоме не би било у интересу с обзиром на то да то питање представља најважнији посао од када се 30. августа променила власт у Црној Гори.

Колегијум председника Скупштине Црне Горе Алексе Бечића на којем ће бити расправљано о захтеву мандатара Здравка Кривокапића да се закаже седница парламента на којој ће бити речи о избору нове владе биће одржан сутра.

Састанку ће присуствовати сви шефови посланичких клубова новог сазива парламента.

Русија отворено помаже Нагорно-Карабаху. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА