Најновије

АСАД ЈЕ ЗАБРИНУТ: Сирија прелази на "План Б"

Јуче је сиријско Министарство здравља позвало све болнице да пређу на план Б - за ванредне ситуације.

Асад (Фото: САНА)

Према изјави коју је објавила сиријска новинска агенција "САНА", Министарство здравља затражило је од здравствених директора и јавних власти у болницама да зауставе операције од 2. децембра, док се наставља рад на хитним и хируршким случајевима одстрањивања тумора.

- Неопходност је да се све болнице пребаце на рад у оквиру плана за ванредне ситуације - план (Б), тако да се болничка одељења прошире у интересу пацијената заражених короном, напомињући да би тим одељењима требало обезбедити неопходне обучене кадрове да одражавају прихватање свих сумњивих случајева и да их не упућују у друге болнице, осим након координације са Централном управом Хитне помоћи.

Министарство је обезбедило услове за пријем на хитне, опште, кардиолошке, неуролошке службе и одељења за опекотине, тако да се може радити и у интересу пацијената заражених короном.

Министарство је апеловало на "позивање кадрова у случају нужде и рад болница максималним капацитетом, поред сталне координације између директора и болница, централну хитну помоћ и што брже слање потребних дневних података".

Од јуче, у недељу, Сирија је забележила 82 нова смртна случаја коронавируса, што је повећало број заражених према подацима сиријског Министарства здравља на 7.797, од којих је 413 умрло, а 3.500 људи је излечено.

Нови кинески стелт бомбардер може да добаци до Америке. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: САНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА