Најновије

ДРАМА НА ГРАНИЦИ! Кренули израелски авиони!

Израелско ратно ваздухопловство је у четвртак обавило неколико летова изнад либанске територије, пошто су појачале своје надзорне операције унутар земље.

Израелски авион. (Фото: iaf.org.il)

Према извештајима са либанско-сиријске границе, виђени су израелски ратни авиони који су изводили лажне нападе изнад регије Јабал Шеик (планина Хермон), где они често напада суседну Сирију.

Даље, виђени су израелски ратни авиони како лете изнад јужне губерније Набатијех, док су њихови авиони летели на малим висинама изнад бројних подручја, укључујући и округ Бинт Џибејл.

Израелски ратни авиони летели су напред-назад од губерније Набатијех до оближње гувернорате Бека’а, пре него што су се вратили на територију земље.

Ови извештаји долазе у време повећаних трвења између Израела и Ирана, посебно након што је Иран оптужио Мосад да је играо улогу у атентату на Мошена Фахризадеха.

Од атентата на Фахризадеха, Израел је појачао летове изнад Либана, а неки извори извештавају да су ратни авиони летели чак до севера до округа Џибејл (Библос).

Либан је више пута оптужио Израел за кршење његовог ваздушног простора, јер су свакодневни упади подстакли Бејрут да поднесе жалбе снагама УНИФИЛ-а унутар земље.

Турска војска не престаје да врши терор у Сирији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА