Најновије

"КОСОВО ЈЕ МАФИЈАШКА ДРЖАВА И РАК РАНА БАЛКАНА" Француски посланик поменуо Србију, па разбеснео Запад - реаговала и Немачка!

Мариани, који је члан крајње десничарске странке Марин Ле Пен, рекао је да је Косово "рак рана Балкана и држава у којој се одвија трговина људима и органима“.

Војска лажне државе Косово. (Фото: Јутјуб)

Француски посланик у Европском парламенту Тиери Мариани на састанку Одбора за спољне послове који је данас одржан поводом извештаја о Косову рекао је да је Косово мафијашка држава, критикујући известиоца ЕП за Косово Виолу фон Крамон за њену подршку визне либерализације за тзв. Косово.

- Косово је регион Србије, који никада није смео да остане у рукама оних који га данас воде. Приштина укида основна права, владавину закона, функционисање демократских институција. Постоји трговина људима, трговина органима. Косово је данас рак рана на Балкану. Тачи се у Хагу терети за ратне злочине, док известилац фон Крамон није ни поменула ову чињеницу. Метастазе се шире Европом, мафијашке операције и оружје увезено у Француску са Косова. Забринут сам због тога како известилац и већина политичких група подржавају либерализацију визног режима за Косово. ЕУ подржава мафијашку државу - рекао је Мариани.

Виола фон Крамон: Косово није мафијашка држава

Такође је критиковао и извештај фон Крамон о Косову, назвавши га неуравнотеженим, слепим и идеолошким.

После говора посланика из Француске Тиерија Марианија, известилац Виола фон Крамон реаговала је рекавши да је изненађена његовим говором.

Виола фон Крамон одговорила је на критике свог француског колеге, предлажући му да посети Косово како би се упознао са ситуацијом, уверавајући да Косово ни у ком случају није мафијашка држава.

- Предлажем да заједно посетимо Косово где можете да имате прилику да разговарате са грађанима Косова и сагледате стварност на Косову и процените да ли је то мафијашка држава или земља која извози оружје - рекла је фон Крамон.

Додала је да либерализација визног режима ни на који начин неће угрозити грађане Француске.

- Спремна сам да разговарам са грађанима Француске како бих их уверила да либерализација визног режима за Косово није опасност за Французе и Косово дефинитивно није мафијашка држава. Надам се да ће отпутовати на Косово да бисте упознали људе и упознали нове генерације на Косову које су генерације Европске уније - закључила је фон Крамон.

Из Русије јака порука, настављају да помажу и јачају борбену готовост Србије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА