Најновије

МИЛОВА ПОЛИЦИЈА ПОНОВО ХАПСИ ВЕРНИКЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: У Даниловграду лишени слободе чланови православног братства Свети Арсеније (ВИДЕО)

У Даниловграду су ухапшени чланови православног братства Свети Арсеније Дарко Поповић и Филип Јовановић зато што су учествовали у ауто литији победе, 5. децембра.

Поново хапсе вернике (Фото: принтскрин)

Ово је био разлог реаговања Радничке партије који истичу да промене које долазе опозицји тешко падају, а поготово имплементаторима њихове „пендрек демократије“.

- Радничка партија пружа пуну подршку Православном братству Св. Арсеније и његовим члановима Дарку Поповићу и Филипу Јовановићу, који су ухапшени због учествовања на аутолитији 5. децембра. Позивамо надлежне да се окану селективног дељења правде, те да покажу више сензибилитета према ситуацији у којој се Црна Гора налази. Спонтане прославе величанствене победе, после три деценије ропства, народу не може нико забранити. Пребројавање учесника ових окупљања трајало би данима, па стога хапшења појединаца сматрамо изразито дискриминаторним.  

- Радничка партија овим путем не позива на кршење мера у борби против корона вируса нити кршења истих сматра одговорним, али апелује на надлежне да су спорадична окупљања и прославе, глас угњетаваних грађана који после тешке борбе пригрлише слободу - истиче се у саопштењу Раднике партије.

После Либије и Карабаха, Турци пронашли нову циљну тачку. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА