Најновије

ЗАЈЕДНИЧКА ВОЈНА ВЕЖБА РУСИЈЕ, КИНЕ И НАТО ПАКТА: Учествује преко 30 земаља

Први пут после 10 година бродови руских и НАТО морнаричких снага изводиће заједничке вежбе, јавља известила прес служба руске Црноморске флоте.

Руски бродови (Фото: Јутјуб)

Конференција о планирању о учешћу руске морнарице у међународној вежби АМАН-2021 (AMAN-2021), која ће се одржати у фебруару 2021. године у воденом подручју пакистанске луке Карачи, одржана је данас на мрежи у Севастопољу.

Обуку заједничких акција покренуле су поморске снаге Исламске Републике Пакистан, на чијој територији ће се одржати међународна вежба.

„Након видео конференцијe, представници више од 30 земаља потврдили су своје учешће у вежби, од којих око 10 користи своју бродску посаду, а остатак шаље званичне посматраче.

Поред бродова пакистанске морнарице и руске морнарице, вежби АМАН-2021 присуствоваће америчка морнарица, краљевска морнарица Велике Британије, морнарица Народне Републике Кине, поморске снаге самоодбране Јапана, морнарица Турске Републике, морнарица Филипина, Краљевске поморске снаге Малезије, Морнарица Шри Ланке и морнарица Индонезије “, наводи се у саопштењу за штампу.

Министарство је појаснило да ће руску морнарицу представљати снаге Црноморске флоте, укључујући фрегату, патролни брод, спасилачки тегљач, јединицу Маринског корпуса, одред за уклањање мина и хеликоптер на морској бази.

Напомиње се да ће се учешће у заједничкој вежби бродова руске морнарице са бродовима Морнаричких снага Северноатлантске алијансе (НАТО) одржати 10 година након завршетка претходне вежбе Bold Monarch 2011, која се одржала на обали Шпаније.

Наводи се да су циљеви вежбе АМАН-2021 јачање и развој војне сарадње између земаља учесница у интересу безбедности и стабилности на мору, као и размена искустава поморских морнара у одбијању претњи морском пиратеријом у областима интензивног бродарства.

Шта је Азербејџан чекао 30 година, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА