Најновије

ПЛАЋЕНИЦИ СА СЕВЕРА СИРИЈЕ ОТКРИВАЈУ: Ево ко их је слао у Карабах и преварио

Како преноси Би-Би-Си, режим Реџепа Тајипа Ердогана послао је плаћенике у зону сукоба у Нагорно-Карабаху, обећавајући новац и да ће бити постављен на контролним пунктовима на граници са Јерменијом, али су се касније нашли у јеку непријатељстава.

Нагорно-Карабах (Фото: Јутјуб)

Четворица плаћеника оних које је Ердоганов режим пребацио из Сирије у Нагорно-Карабах, у интервјуу за радио станицу потврдили су да су у августу такозване протурске групе међу терористичким плаћеницима на северу Сирије почеле да шире гласине о врбовању људи који су спремни да путују у Азербејџан за две хиљаде долара месечно да би служити на војним пунктовима.

Јерменско Министарство одбране више пута је потврдило умешаност Ердогановог режима у слање хиљада својих терористичких плаћеника из Сирије у Нагорно-Карабах како би подстакао сукоб између Јерменије и Азербејџана.

Плаћеници су у Азербејџан отишли ​​турским војно-транспортним авионима, али служба није била онаква какву су замишљали, јер су морали да се боре у Нагорно-Карабаху, пише сиријска новинска агенција САНА.

Зашто се Кијев плаши плавих шлемова у Донбасу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА