Најновије

УДАРАЈУ НА ТЕМЕЉ СРПСТВА! Бајден цепа Републику Српску на два дела! (ВИДЕО)

Историчар проф. др Срђа Трифковић коментарисао је у јутарњем програму тв Хепи саслушања у Спољнополитичком одбору Представничког дома САД на тему Балкана.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

- Они су се заложили за темељну ревизију Дејтона, за укидање ентитета, за увођење принципа ,,један човек - један глас", за забрану политичког деловања Милорада Додика и његових блиских сарадника, на основу тврдње да сарађују са корумпираним руских олигарха, и за довођење гарнизона НАТО у Брчко, чиме би се РС пресекла на два дела. Такође су се заложили и за финансијски и сваки други притисак, не само на РС, већ и на Србију, да се у цео тај посао не меша. Ово је за мене, сасвим очекивана офанзива, истих оних кругова који се никада нису помирили са Дејтоном и који су увек сматрали Српску нелегитимном творевином - изјавио је Трифковић.

Професор је рекао да је РС у опасности.

- За страховати је да ће управо из Вашингтона бити представљено бриселској бирократији, Берлину и Паризу заједничко деловање по питању ревизије Дејтона и признања лажне државе Косово, као доказ да сарадници са обе стране Атлантика могу поново да успоставе сарадњу - рекао је проф. др Срђа Трифковић.

Измене Устава које предлаже Влада Србије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА