Најновије

РУСИ ПРОНАШЛИ И УНИШТИЛИ НОВУ АРМИЈУ ЏИХАДИСТА: САА напредује уз подршку из ваздуха (ВИДЕО)

Извор из Министарства одбране Сиријске Арапске Републике извештава о успешним акцијама Сиријске арапске армије (САА) уз подршку руских ваздухопловних снага у Белој пустињи у провинцији Хомс, преносе руски медији са терена.

САА (Фото: Јутјуб)

Заједно, сиријска војска и руски ратни авиони нападају мете новоформиране војске терориста у пустињи Бадија, потискујући ново започету активност Исламске државе.

Током последња три дана руске ваздухопловне снаге извеле су 27 ваздушних напада на тајне терористичке базе. Летови руских бомбардера праћени су успешним акцијама сиријских владиних снага за уклањање исламистичких ћелија, чији су објекти и склоништа и даље лоцирани на подручју такозване Беле пустиње.

Према обавјештајним подацима, већина ових припадника ИД су милитанти недавно пуштени из америчко-курдског кампа Ал-Хол. Тако је Вашингтон, вољно или невољно, допринео стварању нове војске терориста, која је брзо откривена и коју сада оружане снаге Русије и Сирије уништавају.

Према прелиминарним подацима, током операција потраге тренутно заплењено оружје и муниција америчке производње били би довољни за одред милитаната који броји преко 150 људи. Наводно је више од 120 милитаната убијено од 1. децембра.

Снимак директног поготка у плаћенике у Нагорно-Карабаху можете поглчедати ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА