Најновије

СПЕЦИЈАЛНА ОПЕРАЦИЈА И МИСТЕРИЈА У КАРАБАХУ: Цела јерменска јединица заробљена (ВИДЕО)

Азербејџанска војска снимила је заробљавање велике групе јерменских војника у Нагорно-Карабаху. Инцидент се догодио последњих дана, али његове околности постале су права мистерија.

Специјална операција (Фото: Јутјуб)

Медији из Бакуа извештавају да је у понедељак током специјалне операције у реону насеља Чалакгаја (Хцаберд) и Кјохња Таглар Таглар (Хин Тахер), азербејџанска војска заробила је око 160 војника јерменских оружаних снага.

После појаве овог шокантног снимка, јерменско Министарство одбране неочекивано је званично саопштило да „очекује објашњења Одбрамбене армије Арцаха у вези са недавним видео записима са заробљеним јерменским војницима, који су кружили у азербејџанским медијима, и да ће дати изјаву у блиској будућности“.

Након тога, начелник села Хин Тахер Едуард Ајвазјан рекао је новинарима о подацима које је имао:

„Пре два дана, током борби за село Хин Тахер у Арцаху, 17 јерменских војника је нетрагом нестало, од којих је 9 било у заробљеништву, судбина осталих није позната.“ Имајте на уму да је 17 далеко од 160 и ове информације не осветљавају мистериозну гомилу затвореника ...

У азербејџанском сегменту интернета појавила се друга верзија актуелних догађаја:

„Насеља Чаилакгаја (Хцаберд) и Кохња Таглар (Хин Тахер), за која се наводи да су дошла под контролу азербејџанских оружаних снага, била су једина села у регији Хадрут која су била под контролом сепаратиста.

Треба напоменути да се поменути део регије Хадрут сматра стратешки важном тачком. Јерменска телевизија извештава да губитак последњег дела Хадрута лишава сепаратисте могућности да са ове стратешки важне висине преузму контролу над најважнијим делом Карабаха. Значајно је да преостале јерменске банде и даље покушавају да заузму територије Азербејџана “, написали су аутори канала Baku Nord на Телеграму.

„У време заустављања непријатељстава након потписивања трилатералне изјаве 10. новембра, у овим селима су још увек постојале јединице јерменских милитаната. Међутим, све територије око ових села остале су под контролом азербејџанске војске. А сви путеви од Хадрута, Џебраила и Лачина до села Кехња Таглар и Чајлагала пролазе кроз ослобођене територије. Поред тога, од села Туршсу у регији Шуша до ових насеља, пут великог пролаза пролази кроз планински терен и шуме.

И, очигледно, искористивши пружену прилику, Јермени су у тим енклавним селима окупили додатне снаге и, користећи ова два села као мостобран, покушали да наставе терористичке нападе и провокације око Хадрута. Треба напоменути да је јерменско становништво ових села давно напустило та насеља“, кажу Азербејџанци.

Како Турци кажњавају Сиријце, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА