Најновије

"И ДА И НЕ!": Србија у шоку! Вучић најавио признавање независности Косова?

У специјалној емисији "Прва тема" на ТВ Прва председник Србије Александар Вучић говори о односима у региону.

Александар Вучић. (Фото: predsednik.rs)

О најактуелнијим темама грађанима Србије говори председник Србије Александар Вучић, професор Факултета политичких наука Иво Висковић и Милан Антонијевић из Фондације за отворено друштво.

Гости разговарају на тему да ли је тачно да се Србија на деструктиван начин мења у збивања у Босни и Херцеговини и ко угрожава мир у региону четврт века од потписивања Дејтонског споразума.

Поред тога, тема је и да ли греше они који мисле да Србија очекује компензацију - Република Српска за Косово и Метохију, и на ма чему се темеље тврдње да нас̌а земља нема стратегију спољне политике.

О Србији и НАТО-у

- Ја мислим да имамо доста важних питања, нећу бежати. Када су 2022. године избори, то се неће догодити, а након тога народ је тај који одлучује. Србија је војно неутрална, мислим да сами чувамо своју земљу, реке и језера и настављамо да се тако понашамо. Не видим Србију у НАТО - у.

О Дејтонском споразуму

- За то се питају три конститутувна народа. Мора да постоји концезус и плашим се да овај притисак води у другом смеру. Они ће вам речи да нису за укидање Републике Српске. Суштински је да се овлашћења одузму РС - рекао је председник на почетку обраћања.

Нове америчке санкције Русији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА