Најновије

ЕВРОПСКА УНИЈА ОДБИЛА, а Србија на корак од регистрације „Фајзер“ вакцине

Компаније Фајзер и Бионтек, које су заједно произвеле вакцину против коронавируса, данас ће Агенцији за лекове и медицинска средства предати неопходну документацију за регистрацију вакцине у Србији.

Вакцина. (Фото: pixabay. com)

Ово је договорено јуче на састанку који су представници ове компаније имали са председницом Владе Србије и министром здравља.

Немачка фармацеутска компанија Бионтек и амерички партнер Фајзер раније су поднели захтев и Европској агенцији за лекове за условно одобравање вакцине против коронавируса, саопштиле су две компаније.

Велика Британија јутрос је постала прва земља која је одобрила употребу вакцине против корона вируса компанија "Фајзер" и "Бионтек" и најавила да ће она моћи да се користи од почетка следеће недеље.

- Влада је данас прихватила препоруку Агенције за лекове и здравствене производе и одобрила употребу вакцине Фајзера и Бионтека - саопштено је из британске владе.

Британски регулатор МХРА објавио је како је вакцина, која према последњим подацима има 95-процентни учинак у заштити од Ковида-19, безбедна за дистрибуцију.

Британија је прва у свету одобрила ову вакцину.

Владимир Ђукановић тражи распуштање кризног штаба! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА