Најновије

НЕ ПРЕСТАЈУ СА АГРЕСИЈОМ И ТЕРОРОМ! Турска војска кренула у жестоку офанзиву!

Турска војска наставила је копнени напад у североисточном делу Алепа, док су њихове трупе гађале Сиријске демократске снаге (СДФ) око кључног града Манбиј.

Турска војска. (Фото: tsk.tr)

Према извештајима из града Манбиј, турска војска и њихови савезнички милитанти из Слободне сиријске војске (ФСА) током дана су лансирали неколико артиљеријских граната и ракета према положајима СДФ-а.

Извештаји кажу да су повећани напади турске војске и њихових савезника приморали више људи да напусте то подручје, упркос претходном мировном споразуму у Манбију о спречавању сукоба.

У међувремену, на северном делу Ал Раке, турска војска и њихови савезнички милитанти наставили су кампању око Аин Исе, док су на то подручје нападали мноштво ракета и удара дронова.

Сиријске демократске снаге покушале су да избегну борбу Сирије избегавајући узвратне нападе; међутим, док Турска наставља да врши даљи притисак у Алепу и Ал Раки, можда ће морати да пребаце појачање из других делова источног Еуфрата на ове фронтове како би спречиле потенцијалну офанзиву снага лојалних Анкари.

ЕУ не одустаје од освајања западног Балкана! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА