Најновије

НЕЋЕТЕ МОЋИ У КАФИЋ ИЛИ НА УТАКМИЦУ АКО НИСТЕ ВАКЦИНИСАНИ! Британски министар открио како ће изгледати свет и шта су корона пасоши!

Надим Захави, британски министар задужен за заштиту грађана од ковида-19 и вакцинацију, упозорио је власнике услужних делатности и менаџере фудбалских стадиона да имају право да траже од својих муштерија и посетилаца доказ да су вакцинисани на корона вирус.

Вакцина. (Фото: pixabay. com)

Министар каже да иако вакцинација није обавезна, надлежни органи желе да оживе идеју "имунолошког пасоша", односно, да се води евиденција људи који су заштићени вакцинацијом. Предлог је да у сарадњи са Светском здравственом организацијом постоји легитимација за вакцинисане грађане коју могу да користе при уласку у биоскопе или радње.

Захави је говорио о могућности увођења "корона пасоша".

"Разматрамо могућности и наравно начин на који би власници и менаџери објеката знали да примају људе који су сигурни. Вероватно ће биоскопи и спортски стадиони размотрити могућност да прихвате овај систем. За сада морамо да направимо систем који је једноставан и приступачан да би се таква мера применила", рекао је Надим Захави.

"Имунолошки пасош" је по речима британских медија кључни део повратка нормалном животу, што ће омогућити људима да поново буду у већој групи људи без рестрикција и мера као што су физичка дистанца.

Са друге стране, разматра се и неправедност према онима који се неће вакцинисати.

Надим Захави каже да ће људи морати сами да донесу одлуку.

"Мислим да ће велики део услужних делатности прихватити ову идеју, а на људима је да одлуче да ли желе или не да се вакцинишу", закључио је министар.

Ипак, након његових речи огласио се Мајкл Гов, министар у влади Велике Британије.

"Нема никаквог плана да се уводе 'пасоши за вакцинацију'", навео је.

Стиже муниција са вештачком интелигенцијом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА