Најновије

ДАЧИЋ СЕ ПРИПРЕМА ЗА ИЗБОРЕ: Заједнички кандидат СНС и СПС

Председник Скупштине и лидер Социјалистичке партије Србије сматра да на предстојећим председничким изборима СНС и СПС треба да изађу са заједничким кандидатом, али и да имају заједничку листу за (ванредне) парламентарне и градске изборе.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

"То је уједињена Србија против уједињене опозиције Србије", каже Дачић за данашњи Курир и додаје да би стварање тог заједничког фронта требало да почне што пре.

Истиче да председник Србије Александар Вучић и он гледају даље него што су њихови страначки интереси и да их занима само којим ће путем Србија ићи и после 2022. године.

"То је моје мишљење. Ако СНС мисли другачије, никакав проблем не постоји, свако ће наступити појединачно. Можда и неко у СНС мисли да може бити кандидат уместо Вучића, али та фатаморгана је немогућа", наводи Дачић.

Упитан да прокоментарише "претње" министарке енергеттике Зоране Михајловић да ће довести у ред Душана Бајатовића, односно "Србијагас", као и да ли сматра да је као шеф странке требало да се заузме за Бајатовића, Дачић одговара да је и раније рекао да је председник Народне скупштине и да неће да се бави нечим што му не приличи.

"Као што је рекао председник Вучић, једино што могу јесте да их све позовем да нађу заједнички језик како би моглил заједно да раде у интересу Србије", рекао је Дачић.

На питање да често прозива Михајловићеву, Дачић каже да никога не прозива, већ да само реагује на неаргументоване нападе, било ко да их упућује.

"Не видим да сам било шта лоше рекао да бих изазвао увреде с њене стране. Не знам зашто Зорана или неко други из СНС имају против да ја подржавам Вучића, то стварно не разумем, али о томе треба СНС да промишља", поручио је Дачић.

Говорећи о повећању плата наредним посланицима од овог месеца, он каже да њихове плате прате плате у јавном сектору и да је реч о повећању које је Министарство финансија одредило за све.

Он је додао да је део опозиције сам себе искључио из парламентарног живота, мада је, као је навео, питање и да су учествовали на изборима, ко би прошао и снижени цензус од три одсто.

"Парламент је место где треба да се сучељавају мишљења, зато мислим да та њихова одлука није добра. Осим уколико не мисле да могу да дођу на власт без избора, што ми се чини да неки заиста и мисле, да Скупштину треба заузети, а не освојити место на изборима", рекао је Дачић.

Како је Вучић поново викао на новинарку, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА