Најновије

БАЈДЕН ЋЕ КРАТКО ВЛАДАТИ! "Чим је Путин честитао Бајдену, Русија сматра да је то готова ствар, али…" (ВИДЕО)

Ова посета Сергеја Лаврова дошла је у склопу 25 година од Дејтонског споразума. Лавров је дошао као дипламатска, мека, али јасна подршка да Русија подржава интегритет Србије, у циљу смањења притиска, и слања поруке да подржава Републику Српску и статус Косова и Метохије у складу са Резолуцијом 1244 и одлукама Савета безбедности. Такође, да обелодани да ће Србија добити ускоро гас из Турског тока, рекао је публициста Томислав Кресовић гостујући у емисији „Реч“ продукције Хелмкаст. 

Томислав Кресовић (Фото:. ХелмКаст)

Он је оценио да није случајност што се посета догодила истог дана када је Бајден на електорском колегијуму потврђен као нови председник САД, који је већ најавио да ће тражити потврду независности Косова у УН и измену Дејтона.  

- Након ових катастрофалних избора који су бацили сенку на америчку демократију схватили смо да то више није та демократија какву су је представљали пре 40-50 година. Бајден ће наставити офанзивну политику демократа, клинтоновску и Обамину политику према Косову и Метохији, уопште према Србији, и БиХ. То је тврђа политика, која ће инсистирати да Србија призна Косово као државу и да у Босни буде већи нагласак на државности , а мањи на ентитетски значај – нагласио је Кресовић. 

Према његовим речима, Трамп је очито био сметња Дубокој држави и моћним корпорацијама. 

- За његовог мандата није дошло ни до једног озбиљног међународног конфликта. Није вршио озбиљан притисак на Балкан, пре свега на Србију, тражио је да ЕУ више улаже у НАТО сопственим средствима и јачао је економију  и средњи слој.  Крађом великог броја гласова изгубио је изборе, а претпоставља се да су му помагали и неки хакери преко линије Срђе Поповића који је смислио да је нова стратегија промене власти путем крађе гласова, коришћењем дигиталних технологија – навео је он. 

Кресовић је истакао да су избори готова ствар иако Трамп још увек покушава да докаже крађу. 

- Он је изгубио изборе. Чим је Путин честитао Бајдену, значи да Русија сматра да је то завршена ствар. Проблем је што је бачена тешка анатема, стигма на америчку демократију. И тешко ће моћи да се више поверује у њу. То је једна масонско мафијашка мрежа. Америка ће тек видети штету од Бајдена  – сматра Кресовић. 

Он предвиђа да ће „економски цунами захватити цео свет и настаће глобална глад“. Како је рекао, зато се и штампају велике количине новца, али ће убрзо уследити нестанак папирног новца. 

- Папирнати новац ће у наредних десетак година постати редак и имаће га само моћни људи. Полако ће се прелазити на електронски новац, да би електронски сигнал постао новац. Неко може да вам новац убаци да имате пара, а може и да вам скине да немате пара – упозорио је публициста. 
Говорећи о ситуацији у Србији, изнео је виђење да ми „више немамо опозицију“. 

- Ако нису хтели да прихвате да иду на парламентарне изборе, могли су бар да имају контролоре и изађу на локалне изборе  и имали би бар 20-30 општина у Србији. Онда би са тих 20-30 општина имали нуклеус за неке промене у Србији. Овако, без иједне општине или малим бројем, ова власт ће да траје онолико колико ће међународне околности и запад то да прихвати – казао је Кресовић. 

Он је истакао и да ми немамо средњу класу, а како је навео њу би требало да чине професори универзитета, инжењери и слично. 

- Они су само најамници државе и нису средња класа, јер средња класа има аутономни став. Код нас средња класа су полтрони и понизне слуге режима. Погледајте, 1.000 интелектуалаца потписало за Вучића, 500 интелектуалаца за Драгана Ђиласа или овога, онога. Интелектуалац је да мисли својом главом, а не да његово проф, др, мр буде само додатна картица за зараду – огорчен је Кресовић. 

Он предвиђа да ће Бајден кратко владати, а исто је навео и за владу Здравка Кривокапића у Црној Гори, дајући јој рок од шест месеци, што је објаснио у емисији. Он је подсетио да је Мило Ђукановић тај који потписује законе, па и измене Закона о слободи вероисповести, а изнео је и свој став да ли ће то учинити.  

За Александра Вучића, Мила Ђукановића и Милета Додика рекао је да су то „три ратна друга на Балкану“.

Ко управља руским банкама? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА