Најновије

ГОРЕЛА ЛАТАКИЈА: Руски и сиријски ловци разнели џихадисте (МАПА)

Сиријске и руске ваздухопловне снаге извеле су у недељу велики напад на џихадистичке групе на област Латакије, наневши им велике губитке.

Руски авион (Фото: mil.ru)

Према извештају са терена, руске и сиријске ваздушне снаге снажно су гађале положаје Туркестанске исламске странке, џихадистичке групе коју чини велики број странаца који се тренутно боре унутар Сирије.

Руски и сиријски ратни авиони посебно су циљали на положаје Туркестанске исламске странке унутар регије Џабал Ал-Акрад у Латакији, где су ови џихадисти створили велико подручје утицаја између Кабанија и Идлиба.

Од неколико ваздушних напада које су сиријске и руске ваздушне снаге покренуле у недељу, најмање три су гађала седиште ове стране џихадитске групе унутар регије Џабал Ал-Акрад у регији Латакије.

Пре напада, извиђачки авиони Руских ваздухопловних снага помно су надгледали то подручје како би се припремили за снажне ударе који ће уследити убрзо након ове посматрачке мисије.

Према неким изворима у Латакији, руски и сиријски ваздушни напади усмртили су више од 25 страних џихадиста, од којих је већина била из фракције Туркестанске исламске странке и Хаџата Тахрира Ал-Шама.

Сиријске регије Џабал Ал-Акрад и Џизр Ал-Шугур, пажљиво су надгледале руске ваздухопловне снаге због великог присуства џихадиста из целог света, укључујући Кавказ и западну Кину.

Шта Несторовић каже о вакцинама прочитајте ОВДЕ.

Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА