Најновије

СВЕШТЕНИК ИСТЕРАО ПАШИЊАНА ИЗ ЦРКВЕ: Јерменска срамота, мајке погинулих заплакале кад су га виделе (ВИДЕО)

Данашњу посету шефа јерменске владе Никола Пашињана области Сјуник локално становништво је схватило двосмислено.

Никол Пашињан (Фото: Јутјуб)

У граду Сисиан, свештеник цркве Сурб Григор Лусаворич (свети Григорије Просветитељ) Паргев Зејнаљан демонстративно је одбио да се рукује са Пашињаном и показао руком политичару да изађе. Премијер је ушао у храм да запали свећу.

Друга упечатљива епизода одиграла се на гробљу у Сисиану, где је Пашињан свратио да положи цвеће на свеже гробове јерменских војника над којима су мајке и удовице плакале.

На снимку са гробља забележени су тренуци јецаја како жене говоре: „Хвала, господине Пашињан“, а једна од њих чак клечи пред њим.

Необичност ове ситуације истицали су многи јерменски информативни извори. Конкретно, аутори Телеграм канала „Јерменски прагматичар“ описали су оно што се дешавало као „јерменску срамоту“:

„Израз„ шпанска срамота “значи осећај непријатности због поступака друге особе. То је само неспретност, знате?

Од данас се израз „јерменска срамота“ може стављати у оптицај, што ће значити жељу да се умре од срама због дела друге особе.

Не само неспретност, већ жеља да се утоне у земљу, само да је не видим.

Никаква друга осећања, осим „јерменске срамоте“, не настају када видите како мајке погинулих војника, стојећи на свежим гробовима својих синова, кажу: „Хвала, господине Пашињан“.

А вољени премијер клима главом, прихвата захвалност и, супротно јерменској традицији, ставља по један каранфил на гробове младих момака који су умрли због његове осредње политике. Јерменска срамота ... "

Напомиње се да је идеја посете јерменског премијера региону Сјуник у почетку изазвала протест локалних становника, који су чак блокирали улаз у регион. Међутим, Пашињан је искористио хеликоптер и ипак стигао у регион.

У позадини онога што се дешава у Сисиану у другом граду регије Сјуник, Горису, Пашињанови противници одржавају митинг. Ситуација у региону погоршала се након што су нека подручја у региону прешла под контролу Азербејџана и започео процес демаркације границе са Азербејџаном. То је довело до крајњег незадовољства становника пограничних насеља Јерменије.

Како су известили руски медији са терена, у суботу, 19. децембра, учешће јерменског премијера у дану жалости за мртвим војницима обележен је подједнако скандалом: Пашињан је морао да се бори под војним пантеоном Џераблур под окриљем стотина припадника органа реда.

У позадини разочаравајућег почетка посете региону Сјуник, Пашињан је одлучио да је прекине и не покушава да дође до Гориса.

„Уверио сам се да је пут до Гориса блокиран, јер је атмосфера у Горису, Капану, Каџарану, Мегхрију иста као у Сисиану. Нећемо користити силу, посебно на дан жалости. Враћамо се у Јереван “, написао је јерменски премијер на својој страници на друштвеној мрежи.

О новим окршајима у Латакији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА