Најновије

ГЕНЕРАЛ МИЛОРАД СТУПАР: Борис Тадић је више убио војску него НАТО (ВИДЕО)

Укинути су славни батаљони, попут 72., 63., 549., 125. ,252., и постали безимени. Укинута им је традиција, забрањена прича о Кошарама, Паштрику, уведена је политика и партијска припадност и подобност у војску која мора искључиво да буде национална са главним задатком да брани свој народ“, горљиво вели генерал Ступар, додајући, да је Борис Тадић на места пензионисаних врсних официра довео послушнике који нису видели рат

Генерал Ступар (Фото: јутјуб)

„Од 400 батаљона, оставио је само 100, од 1025 тенкова, оставио је 239, остале је истопио у железари у Смедереву, уништена је и БК муниција која је изузетно скупа, уништио је људе који су руководили тенковима. Укинуо је 1000 понтонских јединица и распродао око 1000 чамаца, па у време поплава нисмо имали чиме да приђемо Сави. И најстрашније, пензионисао је 2300 мајора, потпуковника који су изнели отпор НАТО и који су требали да реформишу војску Србије, огорчено је у „Српском свијету“ рекао први командант 72. бригаде за специјалне операције, генерал Милорад Ступар, сада војни ветеран.

Укинути су славни батаљони, попут 72., 63., 549., 125. ,252., и постали безимени. Укинута им је традиција, забрањена прича о Кошарама, Паштрику, уведена је политика и партијска припадност и подобност у војску која мора искључиво да буде национална са главним задатком да брани свој народ“, горљиво вели генерал Ступар, додајући, да је Борис Тадић на места пензионисаних врсних официра довео послушнике који нису видели рат.

Штета која је направљена тада још се исправља, сматра гост „Српског свијета“, додајући да се враћа достојанство војнику и борцу, а да је највећи проблем војске Србије чињеница да је чине трећепозивци, те да мора да се врати служење војног рока, јер тако нешто имају све земље у свету, па и неутрална Швајцарска, рецимо.

„Статус и положај војске су недељиво везани за јачање привреде, па у том контексту је значајно обнављање наменске индустрије, која је скоро уништена растурањем Војно-техничког института и одласком 56 инжењера и у једном дану – 17 доктора наука који су сви отишли у Канаду“, наглашава генерал Ступар.

Статус ветерана, каже он, коначно ће бити регулисан Законом који ступа на снагу 1. јануара 2021. године.

„Сви ветерани ће добити легитимацију, а пре тога тачно и прецизно ће морати да докажу где су се и у којој јединици борили. У Србији, у овом ренутку, има око 600 разних удружења ветерана са око 300.000 до 350.000 бораца и све их је мање“, каже генерал Ступар који се налази на челу Савеза удружења бораца Србије.

Негујући културу сећања, сваког 27. децембра ветерани 72. бригаде за специјалне операције, поменима у црквама диљем света где има припадника 72. Специјалне и комеморацијом у касарни „Растко Немањић“ у Панчеву, где је стационирана 72. специјална, одржава се комеморација у знак сећања и поштовања према 24 погинулих припадника 72. бригаде за специјалне операције погинулих у ратовима 90. их и у одбрани од НАТО агресије под мотом „Да се не заборави“, о чему је говорио ветеран Драгомир Билић.

О начину обележавања 27. децембра имали смо укључења Златка Шарчевића из Торонта и Маријана Павловића из Беча.

Ово је делић фрапантних података који су могли да се чују у „Српском свијету“ о голготи кроз коју је пролазила Војска Србије после урушавања које је преживела.

О побуни миграната и како је радница секретаријата због тога завршила у болници можете прочитати ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА