Најновије

ТУРСКИ ТЕНКОВИ У ВЕЛИКОМ БРОЈУ УШЛИ У СИРИЈУ: Уследиће најбруталнији напад на главно упориште Курда (ВИДЕО)

Медијски центар Сиријских демократских снага (СДФ) саопштио је у уторак да су "турска војска и њени плац́еници" појачали нападе на Ајн Ису.

Турска војска (Фото: Јутјуб)

Центар је известио да је то подручје под сталним бомбардовањима и да га прате прелети турских беспилотних летелица, које повремено врше нападе на Сиријске демократске снаге.

Наставили су да су "плаћеници" покренули велики број напада на Ајн Ису, али су се снаге СДФ-а суочиле са њима и одговориле на њихов напад.

Медијски центар је такође указао да су, у раним јутарњим сатима 21. децембра, оно што је описао као "плаћеници" покушали да нападну село Ал-Мушарифа из више праваца, где су избили жестоки сукоби, током којих је 7 плаћеника убијено и у сукобима су рањена још 3 лица.

Током последњих неколико месеци, турска војска и њени савезнички милитанти појачали су нападе на Ајн Ису, што је навело Сиријске демократске снаге да појачају своје присуство на том подручју и спрече непријатељске трупе да освоје било какву област на северу Раке.

Ајн Иса је стратешки град смештен дуж пута Алепо-Камишли, што је важно подручје над којим турске оружане снаге желе да преузму контролу у наредним месецима.

Војник се уплашио док је бацао гранату, она се скотрљала њему низ леђа. Погледајте ОВДЕ реакцију инструктора.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА